< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Gáz van Amerikában: egyre több a kórósan elhízott ember

| Mobile | RSS

Gáz van Amerikában: egyre több a kórósan elhízott ember

2012. október 20. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Gáz van Amerikában: egyre több a kórósan elhízott ember

Hetven százalékkal nőtt a súlyosan elhízott amerikaiak száma az elmúlt évtizedben, a növekedés üteme azonban az utóbbi években lelassult – derül ki egy amerikai tanulmányból.

Az International Journal of Obesity című folyóiratban közzétett vizsgálat szerint a legalább 45 kilónyi túlsúllyal rendelkező amerikai állampolgárok aránya 2000 és 2010 között négy százalékról hét százalékra szökött fel.

2005 után a folyamat lelassult, de ez a tényen nem változtat: a súlyosan elhízottak száma nőtt továbbra is a leggyorsabban az elhízott amerikaiak csoportjában – fűzte hozzá a kutatást vezető Roland Sturm, a Rand Corporation nonprofit kutatóintézet vezető közgazdásza.

Mint kifejtette: a megállapítás azért fontos, mert éppen ezeknek az embereknek az egészségügyi ellátása kerül a legtöbbe, nagyjából a normális súlyúak költségeinek duplájába. A közelmúltban megjelent tanulmányok ugyan a lakosság elhízásának csökkenéséről számoltak be, ám ez a visszaesés a közepesen elhízottak körére érvényes.

A súlyosan elhízottak aránya 50 százalékkal magasabb volt a nőknél, mint a férfiaknál. Az afroamerikaiak köréből pedig kétszer több súlyosan elhízott került ki, mint a fehérek vagy a spanyol ajkúak közül. A tanulmány szerint a 40 éven aluliak korosztályában rohamosabban szaporodik a súlyosan elhízottak száma, mint a többi korosztály körében.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |