< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2012. október 27. | hozzászólás | Nav

Budapest, 2012. október 27.

Hemzseg a törvénysértéstől a pesti éjszaka

Razziázott a hosszú hétvégén a NAV

Ismét szokatlan időpontban, a hosszú hétvége egyik éjszakáján csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban. Utólag már hiába kapkodtak taxaméter után a taxisok, hiába magyarázkodott a vendéglős, már késő volt. Újra bebizonyosodott: Budapest éjszakai élete hemzseg a törvénysértésektől.

A NAV egy éjszaka leforgása alatt csaknem kétszáz helyszínen vizsgálta a főváros éjszakai vendéglátóhelyeinek, éjjel-nappali vegyesboltjainak és taxisainak adózási fegyelmét. Az eredmény megdöbbentő: az éj leple alatt a kereskedők és szolgáltatók fele követ el törvénysértést.

Az ellenőrök nagy forgalmú éjszakai bárok, pubok vendégei között vegyültek el, nyugtát azonban csak elvétve kaptak. Hasonló volt a tapasztalat a személyszállítást végzők esetében: a legtöbben csak az ellenőrök bemutatkozását követően nyúltak taxaméterükhöz, hogy nyugtát nyomtassanak, de volt olyan is, aki engedély nélkül taxizott.
A törvénysértések sora nemcsak a bevételek eltitkolásában merült ki, hanem sok esetben illegális foglalkoztatásra és jövedéki jogsértésre is kiterjedtek.

A tapasztalatok továbbra is indokolják, hogy a NAV – a több millió forint összegű bírság kiszabásán és a jogsértők bevallásainak utólagos vizsgálatán túl – mindaddig rendszeresen és akár a legszokatlanabb időpontokban is ellenőrizzen a fővárosban, amíg az adózási fegyelemben javulás nem mutatkozik, és amíg a bevallások nem a valós bevételeket tükrözik.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

További információ:
Németh Gabriella
szóvivő

Leave a Reply 2220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: