< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: A NAV Dél-alföldi Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatóság, avagy a közérdekű bejelentések vizsgálata..

| Mobile | RSS

A NAV Dél-alföldi Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatóság, avagy a közérdekű bejelentések vizsgálata..

2012. október 31. | 1 Hozzászólás | Nav


Számos érdeklődő információt kért szerkesztőségünktől, illetve a Tisza – Menti Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesületünktől. Többen arról érdeklődtek, hogy mit érhet egy közérdekű állampolgári bejelentés. Sokan az után is érdeklődtek, hogy vizsgálják-e a névtelen bejelentéseket, van-e eredménye az állampolgárok „felderítéseinek”, mennyiben hasznosak ezek a telefonon s írásban megtett észrevételek.

Megígértük, utána járunk ennek a hírcsokornak. Felkerestük az illetékes hatóságtól Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy igazgatási főreferens sajtófelelősét. Őrnagy asszony támogatta a kérésünket s rendelkezésünkre állt. Helyeselte, hogy az állampolgárok érdeklődnek a Pénzügyőrség munkája iránt. Ez a nagyfokú figyelem csak segíti a munkánkat! Nagyon lelkes állampolgárok vannak, akik komolyan veszik az adócsalás elleni küzdelmünket.
Némedi őrnagy asszony e-mailben elküldte az információkat.

A közérdekű bejelentések 2012.október 26-ig 422 fő tett bejelentést a Főigazgatóságnál. Ebből az is következik, hogy havonta 42 fő teljesíti az állampolgári bejelentését.
Névtelenül 341 fő tette meg a „kötelezettségét”. Ez nem semmi!

A bejelentések besorolása már egy érdekesebb heterogén színezetet tár az olvasóink felé. Mazsolázzunk ez izgalmas számok világában. A vizsgálatok eredménye önmagáért beszél. Nem tudhatjuk, hogy mennyi munkaóra áll az áldozatos tevékenység hátterében. Az alázatról már nem is beszélve!

Az érvényes vizsgálatok 319 volt, ami 75,59%. Ez a mutató a kiváló szakmai teljesítményt eredményezi.
– Az alapos vizsgálat 111 esetben,
– Alaptalan bejelentések 183 esetben
– Részletes alapos bejelentések 25, esetben, s folyamatban lévő kivizsgálás 27 esetben

Ergo; – ezek a számadatok hűen tükrözik a polgárok aktivitását, segítőkészségét. A bejelentőket nem lehet minden esetben rosszindulatú, sóvárgó, irigynek nevezni. A mostani gazdasági helyzetben számtalan magyar polgárnak csípi a szemét az adócsalók tevékenysége! Sajnos, ezen emberek miatt kénytelen a kormányunk nem tetsző rendeleteket hozni s keményen felveszi a kesztyűt a feketegazdaság kifehérítése érdekében. Sajnos az állampolgárok sátáni szemmel nézik s kiközösítik a hasznos bejelentőket, akik csak a kormányrendeletet tisztelik!

Fájdalom, nincs kimutatás a városi s a falusi adócsalók esetében! Pedig hasznos lenne a felderítési mutatók között!! A vizsgálati eredmények tükrében nyíltabbá válhatna a falun élők adócsalásai, s megnehezítenék az adócsalók bujtatását…

Az egyéb nem vizsgálható, (nincs azonosítás, ellenőrzésben szükséges adatokat nem tartalmaz) illetékesség hiányában társszervek részére átadásra kerültek.

Az eredményesség fontos elemei:
– a legtöbb közérdekű bejelentés adattartalma pontatlan vagy részben pontos
– a bejelentések többségében névtelenül érkeznek

„2012- ben főleg az adózás ahol elvont jövedéki termékek tekintetében sikerült felderítéseket realizálni, országos zárjeggyel ellátott cigaretta és az adózás alól elvont alkoholtermékek esetében”.

Reméljük, kielégítettük az Önök kíváncsiságát, s hasznos tanácsokkal láttuk el a jövő közérdekű állampolgári bejelentők táborát…
2012.október 31 -oil-

Leave a Reply 3262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: