< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövér: Stratégiai kincs lesz az élelmiszer és az ivóvíz

| Mobile | RSS

Kövér: Stratégiai kincs lesz az élelmiszer és az ivóvíz

2012. október 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Kövér László szerint a falu, a vidék agrárnépessége az, amely ezer esztendőn át megtartotta ezt az országot, a szó fizikai, politikai értelmében, és a hagyományok, a kultúra fenntartása tekintetében is. Az Országgyűlés elnöke erről szombaton beszélt újságírók előtt Békéscsabán, a Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetségpárt országos vezetői értekezlete után.
Hirdetés

A házelnök rámutatott: a vidéki társadalom az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és a világ ma is jelentős átalakuláson megy keresztül, ennek egyik velejárója, hogy szemlátomást felértékelődik a mezőgazdaság, felértékelődnek a természeti kincseink és az ezekkel való gazdálkodás jelentősége.

Úgy fogalmazott, ma még ellentétes irányú változásokat látunk a világon, azonban főleg a népességrobbanással néhány évtizeden belül világossá válik, hogy stratégiai kincs lesz az élelmiszer és az ivóvíz, jelentőségük az energiahordozókéval vetekszik majd, miközben Magyarországon még mindig azért kell küzdeni, hogy a magyar mezőgazdaság, a magyar vidék ne veszítsen a súlyából, jelentőségéből, a népességmegtartó képességéből.

Kövér László azt mondta, hogy a Kisgazda Polgári Szövetség a vidék egyik hiteles, ha nem a leghitelesebb szószólója, s szerinte minden körülmények között meg kell fontolni azt, amit ez a szövetség a saját bázisából szerzett információk alapján politikai elvárásként fogalmaz meg a pártszövetség vagy a mindenkori kormány számára. Hozzátette: a Fidesz választmányi elnökeként ő maga is igyekszik minden támogatást megadni annak érdekében, “hogy a vidéki emberekkel, akik választók lesznek 2014-ben, minél szorosabb kapcsolat alakuljon ki, illetve ami eddig kialakult, az fennmaradjon”.

Szoros együttműködés

A vezetői értekezlet után zárt ajtók mögött megkezdődött a KPE-KPSZ Párt országos pártértekezlete. Turi-Kovács Béla, a párt országos elnöke a pártértekezlet előtt sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvény napirendjén három kérdéskör szerepel: a földtörvény, a vízgazdálkodás és a választási felkészülés. Közlése szerint az elnökség tagjai az országos vezetői értekezleten egyeztették álláspontjukat a három kérdésben.

A Fidesz-frakcióban politizáló országgyűlési képviselő kiemelte: támogatják a kisgazdák a földtörvény elfogadását, de a pártnak a tervezettel kapcsolatosan vannak aggályai is, így születtek módosító indítványok. Hozzátette, ezek beépítése szerintük mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek számára elérhető legyen a földszerzés, és megszülessenek azok a rendelkezések, amelyek a külföldieket “messze távol tartják” a földszerzéstől. Turi-Kovács Béla a második témáról azt mondta: szeretnék elérni, hogy a vízgazdálkodásnak legyen egy felelős kormányzati gazdája, az öntözéses gazdálkodás megvalósítása érdekében.

A választási felkészülésről szólva kijelentette: a Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetségpárt létrehozza a kisgazda választói kerületi szervezeteket az ország valamennyi választókerületében, ezek szoros együttműködésben dolgoznak majd a Fidesz választókerületi szervezeteivel. A választókerületi munka célja a kisgazdák részéről könnyen megszólítható vidéki választók elérése – tette hozzá.
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 1049 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: