< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Nem kell mindig kaviár

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Nem kell mindig kaviár

2012. október 31. | 1 Hozzászólás | Nav

Egy személyhajó érdekes “rakománnyal” a fedélzetén próbált belépni Magyarországra a Dunán, Mohácsnál.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mohácsi határkirendeltségének pénzügyőrei ellenőrzést tartottak egy svájci honosságú személyszállító hajón, amely Romániából Ausztriába tartott.

Miközben a pénzügyőrök a vámvizsgálatot végezték, a hajó elülső bárjának raktárában lévő hűtőszekrényből egy kék színű nylon szatyorba csomagolva megtaláltak 10 befőttes üvegben, összesen több mint 5 kilogramm, kaviárnak tűnő állati eredetű terméket, címke és egyéb jelölés nélkül. A terméket a hajó osztrák állampolgárságú idegenvezetője a magáénak vallotta.

A Duna- Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának szakvéleménye alapján az üveg tartalma nagy valószínűséggel (színe, mérete, állaga és a szállítási útvonala alapján) eredeti tokhal kaviárja (tokfélék ikrája), amelynek becsült eszmei értéke több mint 2 és fél millió forint.

A pénzügyőrök feljelentést tettek a mohácsi Rendőrkapitányság felé az osztrák állampolgár ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, amely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő

Leave a Reply 3062 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: