< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szégyen Orbán eddigi szereplése

| Mobile | RSS

Szégyen Orbán eddigi szereplése

2012. október 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Az elmúlt két és fél év kínos kiábrándulást hozott az országnak – a többi között erről beszélt Felcsuti Péter közgazdász, bankár a Hét Olajfa Egyesület tegnapi rendezvényén. A Haza és Haladás Egyesület egyik alapítója szerint az elit feladata, hogy a “minősített pillanatokban szerepet vállaljon”. Kifejtette azt is, nem tudja, hogy 2014-ben Orbán Viktor bukott miniszterelnök lesz-e, de abban biztos, hogy amikor távozik a kormányfői posztról, szégyenfoltot hagy a történelemben.

Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője a Bajnai Gordon által október 23-án bejelentett Együtt 2014 mozgalommal kapcsolatban azt mondta, ő biztos abban, hogy a szerveződés párttá alakul, ha nem így lesz, akkor “az egész egy butaság”. A Haza és Haladás Egyesület, a Milla Egyesület és a Magyar Szolidaritás Mozgalom együttműködési nyilatkozatának értelme ugyanis az, hogy a jelenlegi kormányt leváltsák, és ezt csak pártként tehetik meg. Majtényi szerint a kormámyváltás után legelőször az alkotmányosságot kell helyreállítani.

Felcsuti Péter szerint ugyanakkor elsősorban azt kell világossá tenni, hogy mi az állam szerepe az gazdaságban és a társadalomban. Enélkül minden ígéret csak mellébeszélés – mondta hozzátéve, a Haza és Haladás Egyesület erre hamarosan választ ad. A közgazdász megengedhetetlennek nevezte például, hogy az állam mobiltelefontársaságokat létesítsen, vagy a mindenkori miniszterelnökök a hobbijuknak éljenek, azaz adóforintok milliárdjait lehessen focira költeni.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 1068 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: