< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Több mint másfél mázsa ismeretlen eredetű termék és elképesztő higiéniai állapot egy kőbányai vendéglátóhelyen

| Mobile | RSS

Több mint másfél mázsa ismeretlen eredetű termék és elképesztő higiéniai állapot egy kőbányai vendéglátóhelyen

2012. november 16. | hozzászólás | nébih

160 kg, mintegy 1000 adag étel készítéséhez elegendő ismeretlen eredetű, jelöletlen, fagyasztott terméket tiltott el a forgalmazástól és rendelte el az azonnali megsemmisítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kiemelt ellenőrzéseket folytató akciócsoportja. Az ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságával közösen folytatott felderítés során került sor a Budapest X. Kőbányai út 21. szám alatt található távol-keleti vendéglátóipari egységben.

A termékek között fagyasztott csirkelábat, kacsanyelvet, valamint tőkehús termékek találtak. Az egységben az alapanyagok egy részét a földön tárolták, a konyha és az előkészítő higiéniai állapota semmilyen jogszabályi előírásnak sem feleltek meg. Az elrettentő állapotot jellemzi például, hogy a helyiségben csótányok voltak, a szellőző berendezésen szárították a sertés bőrkét, a mosogatóban pedig csirkelábat áztattak.

Az egység működését azonnali hatállyal megtiltotta és bezáratta az eljáró hatóság. A várható bírság összegének megállapítása jelenleg még folyamatban van.

Az ellenőrzésről videó és képfelvételek készültek, amelyeket letölthetők a NÉBIH weboldaláról:
http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/11_16_kobanyai_vendeglatohely.html

A jövőben további ellenőrzések várhatóak.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |