< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ádertől ígérete beváltását várja Izrael

| Mobile | RSS

Ádertől ígérete beváltását várja Izrael

A Jobbik betiltását kérte Áder Jánostól az izraeli parlament elnöke. Reuven Rivlin levelében azt sürgette a köztársasági elnöktől, hogy ne csak szóban, hanem konkrét tettekkel is lépjen fel a magyarországi antiszemitizmus ellen. A Kneszet elnöke szerint példátlan az, amit Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője a parlamentben elmondott.

A Kneszet szóvivője az ATV kérdésére elmondta, hogy az izraeli házelnök levelét szerdán elküldték Áder Jánosnak. “Rivlin úr emlékeztetett arra, hogy Áder elnök úr itt a Kneszetben megígérte, erőteljes lépéseket tesz az antiszemitizmussal szemben. Rivlin úr most azt kérte, hogy Áder úr határozott tettekkel lépjen fel az antiszemitizmus ellen, beleértve a Jobbik betiltatásának kezdeményezését” – mondta az ATV-nek Jotam Jakir, a Kneszet szóvivője.

Áder János idén júliusban Reuven Rivlin meghívására részt vett Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulóján rendezett jeruzsálemi megemlékezésen – emlékeztetett az atv.hu. Eredetileg Kövér László házelnök utazott volna az izraeli fővárosba, de az ő meghívását a Kneszet elnöke visszavonta, miután Kövér részt vett a Nyírő József emlékére tartott rendezvényen. Rivlin ezt azzal indokolta, hogy egy közjogi méltóságnak el kell döntenie, hogy a zsidómentőkre vagy a náci kollaboránsokra emlékezik.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 684 megnézve, 1 alkalommal mai nap |