< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2012. november 30. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Magyarországon jelenleg közel hétszáz önkéntes tűzoltó egyesület (ÖTE) működik. Az egyesület tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben működnek közre a székhelyük szerinti településen a tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában. Mindezek mellett a szervezetek nagy gondot fordítanak a helyi, illetve tűzoltó hagyományok ápolására, a közösség összetartására, az utánpótlás nevelésére.

Idén is volt lehetőség, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázzanak többek között tűzoltóik szakirányú oktatásának, technikai és védőeszközeik fejlesztésének és tűzoltógépjárműveik felújításának támogatására. A Fővárosi és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén lévő egyesületek közül 32 kapott eszközöket, amelyek tovább segítik szakszerű beavatkozásaikat. Ezeket pénteken vehetik át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviselőitől.

A rendezvény időpontja: 2012. november 30. (péntek) 14:00

A rendezvény helyszíne: 1174 Budapest, Ferihegyi út 264.

Az eszközöket Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója adja át az önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőinek, majd tájékoztatják a sajtó megjelent képviselőit az önkéntes egyesületekkel meglévő együttműködésről, a pályázati lehetőségekről és az idei évben elnyert pályázatok részleteiről.

A katasztrófavédelem fontosnak tartja, hogy minél több önkéntes tűzoltó egyesület tagjai rendelkezzenek a beavatkozáshoz szükséges szakmai képesítéssel, valamint rendszeresített, bevizsgált felszerelésekkel, hiszen számtalan esetben bizonyították, hogy képesek a számukra meghatározott tűzoltási és műszaki mentési feladatokat szakszerűen, az állampolgárok biztonságát szem előtt tartva végrehajtani.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2012. november 28.

Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő

Leave a Reply 2096 megnézve, 2 alkalommal mai nap |