< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Ünnepélyes eskütétel

| Mobile | RSS

Ünnepélyes eskütétel

2012. december 2. | 3 hozzászólás | Katasztófavédelem

Az új egységes belügyi moduláris képzési rendszer keretében szeptemberben kezdte meg tanulmányait az a 201 hallgató, aki a sikeres modulzáró vizsgát követően november 29-én esküt tehetett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

A rendvédelmi szerveknél a hivatásos szolgálatba vétel egyik alapfeltétele az egységes rendvédelmi alapozó modul sikeres elvégzése, amely a rendvédelmi szervekhez belépők számára ugyanazokat az alapismereteket adja meg. Az alapozó modul keretében a Körmendi, Miskolci és Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában eltöltött két hónap után november elején kezdték meg a tűzoltó szakirányt választó hallgatók szakági alapozó képzését a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ oktatói. A modulzáró vizsgára november 28-án került sor, amelynek sikeres teljesítése előfeltétele a hivatásos állományba vételnek.

Az ünnepélyes eskütétel alkalmából szervezett ünnepségen az intézmény vezetői és oktatói karán kívül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében jelen volt Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes, Dr. Gubicza József tű. alezredes, az Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály főosztályvezetője, valamint helyettese, Kobolák József tű. alezredes. A rendezvényen vezetői szinten képviseltették magukat a rendészeti szakközépiskolák is.

A Himnusz hangjait követően került sor a sikeres modulzáró vizsgát tett hallgatók eskütételére. A főigazgató-helyettes beszédében kitért a képzési rendszerben történt változásokra, és az első alapozó modul kapcsán köszönetét fejezte ki a rendészeti szakközépiskolák vezetőinek. Méltatta a kiválasztás rendszerét, hiszen a 800 jelentkezőből beiskolázott 206 hallgató közül 201-en eredményes záróvizsgát tettek. A hallgatók figyelmét felhívta a szakismeret fontosságára, amely elengedhetetlen lesz szolgálat teljesítésük során.

forrás:BM OKF

Leave a Reply 1915 megnézve, 3 alkalommal mai nap |