< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: MEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

MEGHÍVÓ

2012. december 5. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség (MPVSZ) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a légoltalmi liga és jogutódja, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megalakulása 75. évfordulójának alkalmából 2012. december 5-én (szerdán) 11:00 órakor a Sziklakórház Múzeumban (Budapest, I. kerület, Lovas út 4/c.) tart megemlékezést.

A program során különböző előadások lesznek hallhatóak a légoltalom megalakulásától napjainkig terjedő, az egész társadalmat érintő felkészítési, védekezési feladatokról.
A megnyitó előadást a BM OKF részéről Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő tartja „A civil szervezetek helye és szerepe a megújult katasztrófavédelmi rendszerben” címmel. Ezt követi a Honvéd Vezérkar képviseletében Dr. Molnár Ferenc honvéd ezredes előadása, aki a katasztrófa- és polgári védelmi feladatok nemzeti katonai stratégiában való megjelenését taglalja.
A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 1991 óta a lakosság felkészítése terén folytatott tevékenységéről Dr. Endrődi István nyá. pv. ezredes, országos elnök számol be. A továbbiakban Tatai Gábor, a Sziklakórház Múzeum igazgatója a légoltalom és polgári védelem múzeumban való megjelenéséről tájékoztat. A sort Orovecz István nyá. pv. vezérőrnagy, a MPVSZ szakmai elnökének „A légoltalom kialakulása, fejlődése, tevékenysége 1918-1945-ig” című előadása zárja.

A rendezvényen katonai hagyományőrzők is fellépnek korhű öltözetben és felszereléssel.

Budapest, 2012. december 4.

OKF Szóvivő

Leave a Reply 1697 megnézve, 2 alkalommal mai nap |