< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Csongrád megye sportban diadalmaskodott!

| Mobile | RSS

Csongrád megye sportban diadalmaskodott!

2012. december 17. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Kemény, férfiakat próbáló versenyek eredményeit összesítve született meg az eredmény: az ország katasztrófavédelmi igazgatóságai közül a Csongrád megyei igazgatóság szerezte a legtöbb pontot a BM OKF által meghirdetett pontgyűjtő versenyben. Mindezt a csillogó kupa mellett a sporttisztünknek átadott főigazgatói elismeréssel is elismerték a szombaton, Siófokon rendezett díjátadó ünnepségen.
Az év folyamán terepfutó, atlétikai, kispályás labdarúgó és fekve nyomó versenyeken mérte össze tudását az ország 22 megyei katasztrófavédelmi igazgatóságának csapata. És az év végével ezek eredményeit összesítették, és a legjobbak díjakat vehettek át Siófokon, a katasztrófavédelem szervezetében fizikai felkészítéssel és sportszervezéssel foglalkozó szakembereinek országos találkozóján.

A 2012-es évben a legtöbb pontot – szám szerint 83-at – az összesítés szerint Csongrád megye szerezte meg, maga mögé utasítva a holtversenyben a második helyen végzett 69-69 pontos fővárosi és pest megyei igazgatóságok csapatait.

Az év során megrendezett versenyeken a Csongrád megyei versenyzők harmadik helyet értek el a terepfutó és atlétikai bajnokságokon, a második helyet szerezték meg a kispályás labdarúgó tornán, és nem találtak legyőzőre a fekve nyomó bajnokságon.

A szép eredményt kapcsán Szentesi Szabolcs, tűzoltó főhadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sportszervezést is végző tisztje az ünnepségen átvehette Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója főigazgatói elismerését.

Szentesi Szabolcs elmondta: a Csongrád megyei tűzoltók fizikai állapotukat igyekeznek karban tartani, szívesen sportolnak, s mivel az igazgatóság biztosítja számukra a versenyeken való részvétel feltételeit, így a megmérettetést is szívesen vállalják. A főhadnagy hozzátette: az első díjjal járó 300 ezer forintos anyagi elismerésből az állomány részére sportszereket fognak vásárolni.


Arany-Tóth Attila

Leave a Reply 4306 megnézve, 4 alkalommal mai nap |