< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az Orbán-közeli birodalom )))) The near-Orban Empire

| Mobile | RSS

Az Orbán-közeli birodalom )))) The near-Orban Empire

2012. december 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az év kérdése: Orbán Viktornak a pénz- vagy a hataloméhsége a nagyobb? Azért kell neki a hatalom, hogy minél nagyobb vagyont harácsolhasson össze, vagy azért kell neki minél több érték, hogy később majd az segíthesse vissza a hatalomba?

A kérdés körülbelül a tyúk vagy a tojás fejtörőhöz hasonlítható. Egy biztos, a miniszterelnök egy jól szervezett hálózaton keresztül mind nagyobb vagyon felett uralkodik. Sokszor nem is túl leplezetten működnek azok a cégek, amelyek közül nem egy állami megrendelések egész sorát nyerik el. Amelyekről sejthető legalábbis, hogy Orbán Viktor érdekköréhez tartozhatnak. Ezek már nem “Fidesz-közeliek”, hanem “Orbán-közeliek”.

Orbán, mint miniszterelnök meg fog bukni. A kérdés az, hogy a megszerzett vagyonnal mi lesz? Viheti Isten hírével és uralkodhat földeken, birtokokon, cégeken – és esetleg ezek milliárdjaival megtámogatva az új kormány elleni aknamunkát? Vagy az új hatalom majd nagylelkű lesz és azt mondja, kedves Viktor, amit megszereztél az a tied. Érezd magad jól hűbéreseid körében, gyarapodj és gazdagodj, őszülj meg tisztes gazdagságban? Nem könnyű.

Mindenesetre, ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.

forrás:népszava online
szerző:Dési János

Leave a Reply 1664 megnézve, 1 alkalommal mai nap |