< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Csányi bankjától kap pénzt Schiffer

| Mobile | RSS

Csányi bankjától kap pénzt Schiffer

Az OTP Bank elnöki tanácsadójaként dolgozik Schiffer Péter, az LMP frakcióvezetőjének, Schiffer Andrásnak az édesapja – tudta meg a Heti Válasz Online.

„Dr. Schiffer Péter, aki két évvel ezelőttig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt a főigazgató-helyettese, nyugdíjas tanácsadóként dolgozik az OTP Banknak” – erősítette meg írásban is értesülésünket a bank médiakommunikációs osztályvezetője.

Schiffer Péter köztisztviselői jogviszonya 2010. augusztus 15-én szűnt meg a PSZÁF-nél, miután 2009 decemberében a nyugdíjazását kérte. (A főigazgató-helyettest nyolc hónapos felmentési idő illette meg, és hathavi átlagkeresetének megfelelő jutalomban is részesült. Így Schiffer több tízmillió forinttal távozott a PSZÁF-től.)

A történész végzettségű Schiffer Pétert még Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nevezte ki a PSZÁF főigazgató-helyettesi posztjára, s érdekében még a törvényeket is megváltoztatták. A lex Schifferként elhíresült törvénymódosítás tette lehetővé ugyanis, hogy szakirányú felsőfokú végzettség helyett néhány éves gyakorlat is elég legyen a poszt betöltéséhez, ami elég jól fizetett az idő tájt. (A jogszabályok akkoriban úgy rendelkeztek, hogy a jegybank elnökének a központi banktól származó éves összjövedelmének 30 százaléka járt a főigazgató-helyettesnek.)

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 1767 megnézve, 1 alkalommal mai nap |