< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nagy erőkkel keresik a nyíregyházi kutyák megmérgezőjét

| Mobile | RSS

Nagy erőkkel keresik a nyíregyházi kutyák megmérgezőjét

2012. december 31. | hozzászólás | Közélet

Ismeretlen eredetű méreggel szórta be valaki Nyíregyháza örökösföldi lakótelepének egyik parkját, így a napokban tömegesen pusztultak el az ott sétáltatott kutyák. Az önkormányzat körbekeríttette a területet és 150 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni az ismeretlen kutyagyilkost.

Táblákkal figyelmeztetik az örökösföldi parkba érkező kutyatulajdonosokat arra, hogy a körbezárt területen belül „állategészségügyi kockázatok” miatt tilos kutyát sétáltatni. A rendőrség is körberakta a területet a felhívásával, melyben kérik a kutyásokat, hogy keressenek másik helyet.

„Egy ismeretlen ember, itt a diófák környékén valamilyen szerrel lelocsolta […], vagy leszórta a füvet, és ezáltal egy tömeges elhalálozás indult be, amit igazán nem nagyon tudtunk megmagyarázni, de futótűzként terjedt a kutyások között a hír és így már nem merünk ide lejönni” – nyilatkozott az ATV-nek Borbély Gábor kutyatulajdonos.

A területet a városüzemeltetés munkatársai azonnal körbekerítették és kitették a figyelmeztető táblákat.

„Itt a legnagyobb gyanú, hogy valamilyen szennyező szer, mérgezőszer került ki. A feltételezett elkövetőt, vagy elkövetőket mi is szeretnénk mielőbb megtalálni. Oly módon sikerült a rendőrségnek segítséget nyújtanunk ehhez, hogy a polgármester úr 150 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel” – közölte az ATV-vel Rendes Sándor, a Polgármesteri Hivatal szóvivője.

A polgárőrök is részt vesznek az ismeretlen kutyagyilkos felkutatásában.

„Mindent megtesznek. […] A parkokban, a közutakon sűrűbben látnak el gyalogos járőrszolgálatot. Egyelőre ez eredményre még nem vezetett” – hangsúlyozta Bordás Béla, a nyíregyházi polgárőrség szóvivője.

Az örökösföldi kutyások most még kénytelenek távolabbra hordani kedvenceiket. Ahogy mondják, abban bíznak, hogy az állatok elleni merénylet végrehajtóját sikerül mielőbb kézre keríteni. A méreg egyébként olyan erős, hogy a kutyákat hiába szállították szinte azonnal orvoshoz, azok az ellátás ellenére kivétel nélkül elpusztultak.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 1632 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: