< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Trombózis: Hillary Clinton kórházba került

| Mobile | RSS

Trombózis: Hillary Clinton kórházba került

Kórházba szállították vasárnap Hillary Clinton leköszönő amerikai külügyminisztert New Yorkban, miután egy orvosi vizsgálaton vérrögöt fedeztek fel a szervezetében.

A posztjáról jövő hónapban távozó Clinton szervezetében – tárcájának Washingtonban kiadott közleménye szerint – egy korábban elszenvedett agyrázkódás miatt alakult ki vérrög, de egyes hírügynökségek szerint trombózisról van szó.

A külügyminiszter a hónap közepén vírusos megbetegedés és gyomorpanaszok miatt lemondott egy tengerentúli látogatást. Ezt követően tisztviselők azt közölték, hogy Clinton kiszáradás következtében rosszul lett, elájult, és agyrázkódást szenvedett. Később azt jelezték, hogy állapota folyamatosan javul.

A minisztert most legalább 48 órán át orvosi megfigyelés alatt tartják. A kezelés során véralvadást gátló gyógyszereket is kap.

A kétnapos kivizsgálás után döntik el, szükség van-e további orvosi beavatkozásra.

A 65 éves Clinton Barack Obama elnök kormányának legnépszerűbb tagja, esélyesnek tartják arra is, hogy jelöltként indul a következő, 2016-os elnökválasztáson. Clinton már korábban jelezte, hogy januártól nem kívánja folytatni miniszteri tevékenységét. Utódjául Obama John Kerry demokrata szenátort jelölte.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 2361 megnézve, 1 alkalommal mai nap |