< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Váratlan fordulat: Orbánt imádja a bajor hercegnő… Miért hisz a bajor hercegnő a magyar miniszterelnökben?

| Mobile | RSS

Váratlan fordulat: Orbánt imádja a bajor hercegnő… Miért hisz a bajor hercegnő a magyar miniszterelnökben?

2012. december 31. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Váratlan fordulat: Orbánt imádja a bajor hercegnő…
Miért hisz a bajor hercegnő a magyar miniszterelnökben?

Gloria von Thurn und Taxis az egyik legrégebbi bajor nemesi család sarjaként színes szereplője a német közéletnek. A Regensburgban élő hercegnő fiatalon inkább vad frizuráival tűnt ki, mostanság viszont katolikus, konzervatív nézetei miatt.
hirdetés

A bajor főnemes a Habsburgokkal áll rokonságban, de anyai ágon a Széchenyi grófi családból származik. Ezért a magyar nemzet tagjának érzi magát, bár bevallottan nem követi rendszeresen a hazai belpolitikai fejleményeket. A német lapok Orbán Viktorról szóló írásai azonban felkeltették érdeklődését.

A német sajtóban majdnem kivétel nélkül zsarnoknak, diktátornak írják le a magyar miniszterelnököt – mondja a hercegnő. Mint állítja, Orbánt azért nem tekintik európainak, azért ábrázolják zsarnoknak, mert például a házasságot férfi és nő kapcsolatának tartja, s nem pártolja a homoszexualitást. A magyar politikus másik bűne, legalábbis a német sajtó szerint, hogy a Szent Koronát és a magyar történelmi hagyományokat bevette az új alkotmányba. A választójogról szóló vitákban is látszik, hogy a tárgyilagosság már nem is számít. Ha számítana, akkor az amerikai választási rendszert is bírálni kellene. Vagy a magyart is elfogadni – jelenti ki Gloria von Thurn und Taxis.

Az európai közállapotokról pedig így vélekedik: manapság azt látom, hogy a katolikusoktól szokás félni, miközben egész Európában erősödik a muzulmán jelenlét. Európának igenis jót tenne, ha a keresztény gyökerei hangsúlyosabbak lennének. Vagy hagyjuk, hogy a muzulmánoknak legyen igazuk, akik szerint az európaiak istentelenek lettek? Európában is nagyon fontos vallási kultúra van. Ma azonban hódít az ateizmus, s az emberek ezért egyre fogékonyabbak mindenféle bizarr valláspótlékra.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 1900 megnézve, 1 alkalommal mai nap |