< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Mórahalmon is megalakult a helyi védelmi bizottság

| Mobile | RSS

Mórahalmon is megalakult a helyi védelmi bizottság

2013. január 25. | 1 Hozzászólás | Katasztófavédelem

Mórahalmon is megalakult a helyi védelmi bizottság

Dr. Szántó Mária, a Mórahalmi Járási Hivatal vezetőjének elnökletével megalakult a homokháti településen a helyi védelmi bizottság.

A pénteki alakuló ülésen Hallai Zsolt tű. őrnagy, a Szegedi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, a bizottság elnökhelyettese ismertette a megjelentekkel, hogy a jogszabályok szerint a bizottság szavazati joggal bíró, állandó tagja az elnök és katasztrófavédelmi helyettese mellett a HVB illetékességi területe szerinti rendvédelmi szerv helyi képviselője, Köles Attila r. őrnagy, a Mórahalmi Rendőrőrs parancsnoka, valamint a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási – népegészségügyi, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrzési, vízügyi – szerveinek vezetői, vagy kijelölt képviselői.

Az alakuló ülésen a jelenlévő polgármesterek döntése alapján a Mórahalmi Járási Hivatal illetékességi területén fekvő valamennyi települési önkormányzat polgármestere állandó meghívottként, tanácskozási jogkörrel vesz részt a bizottság ülésein, ugyanígy Ruza György őrnagy, a 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ képviselője is, valamint Ördögné Gárgyán Mária, a Mórahalmi Járási Tankerület igazgatója, valamint Bujdosó Ádám, a Mórahalmi Mentőállomás vezetője.

A grémium elfogadta ideiglenes szervezeti működési rendjét, amely dokumentumot valamennyi tag részére, illetve a helyi védelmi bizottság felett felügyeletet gyakorló megyei védelmi bizottságnak küldenek meg.

A helyi védelmi bizottság megtárgyalta és elfogadta a belvíz elleni védekezésre történő felkészülésről szóló napirendi pontot, amelyet a katasztrófavédelmi elnökhelyettes Sági Jánossal, az ATIVIZIG Szegedi Szakaszmérnökség szakaszmérnökével közösen terjesztett elő. A bizottság meghatározta az illetékességi területén lévő települések polgármesterei részére, hogy a települési vízkár-elhárítási tervek felülvizsgálatát soron kívül hajtsák végre.

Az alakuló ülésen részt vett Huszár Tibor tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is, aki megköszönte a bizottság tagjainak a korábbi időszakban végzett munkájukat, és sikeres további működést kívánt a testületnek, amely során számíthat a Katasztrófavédelem segítségére.

Arany-Tóth Attila

Leave a Reply 1816 megnézve, 1 alkalommal mai nap |