< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Elbúcsúzott Hillary Clinton

| Mobile | RSS

Elbúcsúzott Hillary Clinton

2013. január 31. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A leköszönő amerikai külügyminiszter munkatársai előtt tartott búcsúbeszédében az egyetemes értékek és az amerikai érdekek védelmét is kiemelte.

Az egyetemes értékek és az amerikai érdekek védelmét, a biztonság növelését nevezte az amerikai diplomácia főbb hosszú távú céljainak Hillary Clinton leköszönő külügyminiszter munkatársai előtt szerdán elmondott búcsúbeszédében. Ide sorolta azt is, hogy “minél több embernek segítsenek a világ minél több részén”, hogy “istenadta” lehetőségeiket teljes egészében kihasználva tudjanak élni.

Hillary Clinton, aki négy éven át volt tagja Barack Obama elnök kormányzatának, péntektől adja át posztját utódjának, John Kerrynek. Bill Clinton egykori elnök feleségét – jóllehet ő maga ezt eddig nem erősítette meg – esélyesnek tartják arra, hogy 2016-ban a demokraták jelöltje legyen az elnökválasztáson.

A nemzetközi sajtóhoz is eljuttatott búcsúbeszédében Clinton köszönetet mondott munkatársainak, és leszögezte, hogy tettrekészségük és szakmai felkészültségük teljes hivatali idejében büszkeséggel töltötte el, a világ bármelyik pontján tartózkodott is.

Az elmúlt négy év nagy történései közül a miniszter egyebek mellett az arab tavaszt, az iraki háború lezárását, az afganisztáni átmenet megkezdését, az új START nemzetközi leszerelési szerződés aláírását, a világgazdaság Íújjáépítését” emelte ki.

Mint mondta, annak idején azzal a szándékkal érkezett a tárcához, hogy a védelempolitika mellett növeli a diplomácia és a fejlesztési politika szerepét az amerikai külpolitikában. Leszögezte: az elmúlt négy év munkája még inkább meggyőzte arról, hogy ezek az elemek a tárca munkájának fő pillérei.

Clinton egyúttal méltatta utódjának rátermettségét és felkészültségét a feladatra. Úgy vélte, Kerry “magával hozza mindazt az ítélőképességet, tapasztalatot, víziót és intelligenciát, … amit a diplomáciai munka megkövetel”.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 596 megnézve, 1 alkalommal mai nap |