< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: “Hazug és tisztességtelen a HVG kampánya a nemzetgazdasági miniszter ellen”

| Mobile | RSS

“Hazug és tisztességtelen a HVG kampánya a nemzetgazdasági miniszter ellen”

2013. február 8. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Azért nem zuhant ma a forint, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium nem ér rá dolgozni, ugyanis még mindig lapunkkal levelezik. Most a minisztérium mai produkcióját közöljük teljes terjedelmében, rövidesen pedig válaszolunk is rá.

A HVG napok óta hazugságokra épülő és tisztességtelen kampányt folytat a nemzetgazdasági miniszter ellen.

Kezdte Ungváry Krisztián cikkével, ami kiindulópontjában hazugságra épült, amit aztán a szerző legutóbb saját maga is elismert. Ungváry azt állította, hogy a nemzetgazdasági miniszter nagybátyja volt a közgazdász és képviselő Matolcsy Mátyás, azt sugallva ezzel, hogy a miniszter közeli rokonságban áll a nemzetiszocialista eszmékkel, mozgalommal és az ezek nevében elkövetett bűnökkel. A nemzetgazdasági miniszter felmenői – szülők és testvéreik, nagyszülők és testvéreik, dédszülők és testvéreik, szépszülők és testvéreik, ószülők és testvéreik – között azonban nem találunk Mátyás nevűt. Matolcsy György, az NGM minisztere nem áll leszármazotti kapcsolatban Matolcsy Mátyással, közöttük csak távoli rokoni viszony áll fenn. Ez azonban nem lett volna elég a vérvádhoz. A hazugság a vérvád sugalmazásához kellett.

Ungváry másik állítása is hazugságra épül, miszerint a miniszter cikkében a német megszállás alapján felmentette volna az akkori magyar államot, kormányt a hazai zsidóság tragédiájának felelőssége alól. A nemzetgazdasági miniszter azonban éppen fordítva, világossá tette, hogy az akkori magyar állam és társadalom nem védte meg a hazai zsidóság jelentős részét a fizikai megsemmisítéstől, ahogy később sem védte meg a hazai svábokat a hazájukból történt kitelepítéstől, állampolgárait a szovjet munkatáboroktól, vagy a magyar középosztály egy részét az itthoni kitelepítéstől. A szándékosan félreértett mondat így hangzott: „..nem védtük meg zsidó, német és magyar városlakóinkat 1944-56 között”. Ez a mondat senkit nem ment fel az 1944 előtti bűntettektől, ahogy az 1956 utániaktól sem. Éppen azt jelenti, amit mond: 1944 és 1956 között közel egy millió magyar állampolgárt nem védett meg a magyar állam és társadalom az ellenük elkövetett bűntettektől.

A félreértés szándékos volt, kellett a vérvádhoz, miközben tény, hogy ez a Matolcsy nem az a Matolcsy, ez a család nem fasiszta, ahogy a kormány sem az.

Ungváry hazugságra építő nyilatkozatai, a HVG hangulatkeltése és az MSZP plakátjai közeli rokonságban állnak egymással: ez egy gyűlöletkeltő politika, amit minden ép elmével és ép lélekkel rendelkező magyar elutasít.

A HVG azonban tovább megy, beszáll a ma népszerű spekulációba: „vajon ki lesz a jegybankelnök?” A nemzetgazdasági miniszterrel kapcsolatos „érveihez” a magunk részéről hozzátennénk néhányat. Az eltelt közel három év alatt a magyar gazdaságpolitika óriási sikert ért el, mert csökkenő pályára állította az államadósságot, mérsékelte az országadósságot, tartósan 3% alá vitte le az államháztartás hiányát, foglalkoztatási fordulatot hozott, megállította a születésszám csökkenését és megőrizte a folyó fizetési mérleg pozitív egyenlegét.

Ha az elmúlt 30 évben bármikor találnak ilyen pozitív fordulatot a magyar gazdaságban, akkor kérjük, azonnal szóljanak!

Budapest, 2012. február 7.
Nemzetgazdasági Minisztérium

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 252 megnézve, 1 alkalommal mai nap |