< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kínos: Kövér László megsértette az alaptörvényt

| Mobile | RSS

Kínos: Kövér László megsértette az alaptörvényt

2013. február 19. | 1 Hozzászólás | Közélet

Az MSZP hétfőn ügyrendi javaslatot terjesztett az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága elé. Indítványozták, hogy a bizottság állapítsa meg: Kövér László megsértette az alaptörvényt azzal, hogy nem írta alá és nem küldte meg időben Áder Jánosnak az új polgári törvénykönyvet.
Az alaptörvény szerint az Országgyűlés elnöke minden, az Országgyűlés által elfogadott törvényt öt napon belül köteles aláírni és megküldeni a köztársasági elnöknek. Kövér László ezt nyilvánvalóan elmulasztotta megtenni, mivel az elfogadott törvényt az Országgyűlés elnöke csupán hétfőn írta alá és továbbította – állítja a párt.

Az MSZP szerint szomorú és szimbolikus, hogy Kövér László éppen egy olyan horderejű törvény, mint a polgárjogi kódex esetében sértette meg a törvényalkotáshoz kötődő házelnöki kötelezettségét. „Amit azzal együtt is be kellett volna tartania, ha az új polgári törvénykönyv úgy rossz, ahogy elfogadták. Az alkotmányügyi bizottság fideszes többsége eddig egyszer sem merészelt a házelnök jogsértő tevékenységét megállapító állásfoglalást tenni. Bízunk benne, hogy a bizottság kormánypárti tagjai ezúttal felhagynak a szokásos gyáva gyakorlatukkal, és végre az alaptörvényüknek megfelelő döntést mernek hozni” – zárul a közlemény.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 307 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: