< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: KNYF: felelősségre vonhatók a megvádolt főrendőrök

| Mobile | RSS

KNYF: felelősségre vonhatók a megvádolt főrendőrök

2013. február 20. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A régi és az új büntető törvénykönyv (Btk.) szerint is felelősségre vonhatók a múlt héten megvádolt rendőri vezetők – közölte szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője. A 2006 őszi tömegoszlatásokkal kapcsolatban terrorcselekmény gyanújával folytatott nyomozást viszont megszüntették.

A KNYF – a 14 rendőri vezetőt érintő vádemeléssel egyidejűleg – bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást abban az ügyrészben, amelyet terrorcselekmény gyanúja miatt folytattak a 2006 őszi tömegoszlatásokkal kapcsolatban – közölte Fazekas Géza főügyészségi szóvivő szerdán. Mint mondta, a határozat arra a megállapításra jutott, hogy a terrorcselekmény tényállási elemei nem valósultak meg, ezért e vonatkozásban megszüntették a nyomozást.

A Magyar Hírlap Online hétfőn írt arról, hogy értesüléseik szerint a főügyészség megszüntette azt a nyomozást, amelyben Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és a rendőrség akkori vezetőit jelentették fel magánszemélyek terrorcselekmény gyanújával.

Egyes jogászok nyilatkozataira reagálva, azokat cáfolva az ügyészség szóvivője hangsúlyozta, hogy mind a jelenleg hatályos, mind pedig a július 1-jén hatályba lépő új büntető törvénykönyv (Btk.) szerint is felelősségre vonhatók a múlt héten megvádolt rendőri vezetők, mivel „a rendőrség hivatásos állományú tagja” változatlanul katonának minősül.

A Magyar Nemzet keddi számában azt közölte, hogy az új büntető törvénykönyv miatt megúszhatja a felelősségre vonást a 2006-os események kapcsán megvádolt Bene László volt országos rendőrfőkapitány és Gergényi Péter volt budapesti főkapitány.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 183 megnézve, 1 alkalommal mai nap |