< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nem lassít az influenzajárvány

| Mobile | RSS

Nem lassít az influenzajárvány

2013. február 20. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A múlt héten több mint 32 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel, kilencezerrel többen, mint az azt megelőző héten – tette közzé az Országos Epidemiológiai Központ a honlapján szerdán.

Még mindig terjed az influenza Magyarországon. Az OEK közlése szerint a 32 200 orvoshoz forduló 38 százalékkal több beteget jelent, mint az előző héten. A betegek többsége még mindig a gyermek és a fiatal felnőttek közül kerül ki, a legkevésbé érintettek a 60 év felettiek – olvasható a közleményben.

Kiugróan magas, 73,7 százalék volt a gyermekek aránya Nógrád megyében. Az előző héthez viszonyítva Nógrád megyében csaknem háromszor, Békés megyében több mint két és félszer gyakrabban fordultak orvoshoz.

A tájékoztatás szerint a virológiai vizsgálatok mind az influenza A, mind az influenza B vírust kimutatták. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján közzétett adatok szerint 23 kórházban és ápolási intézetben van teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 307 megnézve, 1 alkalommal mai nap |