< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2013. február 21. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A nemzetközi minősítés megszerzése, tavaly október óta először tart toborzást a katasztrófavédelem hivatásos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet. Az érdeklődőknek a mentőcsapat tagjai tartanak előadást az egységgel és annak tagjaival szemben támasztott követelményekről, a csapat feladatairól, valamint bemutató keretében demonstrálják a városi kutatást és mentést.

A rendezvény időpontja: 2013. február 22. (péntek)
Budapest 12:00
Szombathely 10:00

A rendezvény helyszíne: Budapest, Ferihegyi út 264.
Szombathely, Ady Endre tér 1.

A mostani toborzást a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi, ezekre a szomszédos megyékből is várják a tűzoltókat. A HUNOR hivatásos mentőszervezet, tagjai hivatásos állományú tűzoltók. A tagok több éves szakmai tapasztalattal vagy több speciális szakképzettséggel rendelkeznek.

A toborzó program keretében a jelentkezők előadásokat hallgathatnak meg a mentőcsapat tevékenységéről, valamint a jelentkezőkkel szemben támasztott szakmai, fizikai és pszichikai követelményekről. Megismerkedhetnek továbbá a városi kutatás-mentés során alkalmazott eszközökkel és védőfelszerelésekkel, amelyek alkalmazását egy szimulált földrengés utáni helyzetben be is mutatják a mentőszervezet tagjai.

A mentőszervezet tavaly októberben szerezte meg az ENSZ nemzetközi „nehéz” kategóriájú minősítését, ami a megszerezhető legmagasabb besorolás. A világon jelenleg mindössze huszonegy ilyen osztályú mentőcsapat van. A HUNOR elsősorban a hazai katasztrófák következményeinek felszámolásában és a helyreállításban vesz részt, de nemzetközi segítségkérés esetén a világ bármely pontján képesek a bajbajutottak mentésére.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2013. február 21.

Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő

Leave a Reply 1900 megnézve, 2 alkalommal mai nap |