< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Már Demján sem hisz Orbánék tündérmeséjében

| Mobile | RSS

Már Demján sem hisz Orbánék tündérmeséjében

2013. február 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Orbán gyűrött haján látszik a párna, hogy ezek már legalább két napja isznak, és most ébredtek fel.

Budapest – Az egyik leggazdagabb magyar, a már a szocializmus idején is sikeres üzletemberként működő Orbán-közeli Demján Sándor nem látja a növekedést segítő kormányzati intézkedéseket. Ezek pedig elengedhetetlenek lennének az Orbán-Matolcsy tandem által olyannyira megálmodott növekedéshez.

A közmunka szükséges rossz, a bankoknak pedig nem a hitelezés a fő feladatuk. Demján Sándor szerint a magyar gazdaság esélyei borúlátásra adnak okot, mert nem látja a növekedést serkentő intézkedéseket. A Vas Népe internetes kiadásában olvashatóak a nagyvállalkozó alábbi szavai: “Nem láthatóak a növekedést serkentő kormányzati intézkedések, így továbbra is borúlátó vagyok a tekintetben, hogy a magyar gazdaság már ebben az évben elindul egy növekedési pályán”. Az infláció csökkenhet, a hiányt talán sikerül kordában tartani, ám “növekedés hiányában nem számolhatunk a bevételek emelkedésével, így továbbra is nagy nyomás nehezedik majd a költségvetésre” – mondta Demján Sándor.

Véleménye szerint a kormányzat – vele együtt – szükséges rossznak tartja a közmunkaprogramot, hiszen nem befolyásolja közvetlenül a munkaerőpiacot az, hogy a szociális jellegű kifizetéseket társadalmilag hasznos tevékenységekhez kötik.

Az üzletember a magyarországi bankokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a hitelezést a rendkívüli adók miatt szűkítik, majd hozzátette, hogy a bankoknak “nem az a fő feladatuk, hogy hitelezzenek, hanem hogy biztonságosan megőrizzék a betétesek pénzét”.

A felsőoktatással kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy míg eddig a természettudományos felsőoktatást támogatta kiemelten, most úgy látja, hogy a szakmai képzéssel van a legnagyobb probléma, – félő, hogy a hazai fellendülés biztosításához nem lesz elegendő szakmunkás – így most egy váltáson gondolkodik.

forrás:amerikai népszava online

Leave a Reply 253 megnézve, 1 alkalommal mai nap |