< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tábornokok vesztegetési pere – Felmentették valamennyi vádlottat

| Mobile | RSS

Tábornokok vesztegetési pere – Felmentették valamennyi vádlottat

Bizonyítottság hiányában az úgynevezett tábornokper valamennyi vádlottját felmentette a költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények vádja alól csütörtökön a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett.

A Budapesti Katonai Ügyészség tizenhét ember ellen emelt vádat, amelyet – a szervezeti átalakulás után – a Központi Nyomozó Főügyészség képviselt. A vádirat szerint a vádlottak – honvédségi intézmények vezetői és alkalmazottjai – 2002 és 2010 között több mint kétszázmillió forintot kértek, kaptak a tárcának beszállító vagy arra pályázó cégektől.
Ifkovics Béla bíró – aki két és fél órán keresztül olvasta fel az ítéletet és az indoklást – a vádiratot hiányosnak, a bizonyítékokat ellentmondásosnak és feltételezéseken alapulónak nevezte.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 879 megnézve, 1 alkalommal mai nap |