< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az izraeli hadsereg megsemmisített egy szíriai katonai állást

| Mobile | RSS

Az izraeli hadsereg megsemmisített egy szíriai katonai állást

Az izraeli hadsereg megsemmisített vasárnap egy szíriai katonai állást a Golán-fennsík szíriai oldalán, válaszul az abból az irányból érkező lövésekre – írta a Jediót Ahronót című izraeli napilap honlapján.

A Golán-fennsík déli, szíriai oldalán lévő katonai állásból gyalogosan járőröző izraeli katonákra lőttek vasárnap reggel. Az izraeli hadsereg válaszul rakétacsapást mért a határ túloldalán lévő katonai állásra. Az izraeli lap értesülése szerint az ott lévő két szíriai fegyveres megsebesült.

Az izraeliek leállították a határkerítés építési munkálatait a Golán-fennsíkon, és magasabb fokozatra emelték a készültséget.

Előzőleg, szombaton is rálőttek a határ túloldaláról egy izraeli katonai terepjáróról. Egyik incidensben sem sebesült meg izraeli katona.

A Jiszáél Hajom (Izrael Ma) című lap honlapja szerint az izraeli hadsereg panaszt emelt az ENSZ határt ellenőrző békefenntartó egységénél a határsértés miatt.

Az izraeli hadsereg azt még vizsgálja, hogy a Bassár el-Aszadhoz hű csapatok vagy a felkelő erők lőttek-e izraeli területre.

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter mindazonáltal vasárnap leszögezte, hogy “Izrael azonnal visszavág” a Golán-fennsík felől érkező minden lövésért. Hangsúlyozta, hogy Izraelt “a damaszkuszi rezsimet tekinti felelősnek Izrael szuverenitásának bárminemű megsértéséért”.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 285 megnézve, 1 alkalommal mai nap |