< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az Egyesült Államok vadászgépeket küldött Dél-Koreába

| Mobile | RSS

Az Egyesült Államok vadászgépeket küldött Dél-Koreába

Radaron nem követhető vadászgépeket küldött az Amerikai Egyesült Államok Dél-Koreába, miután Észak-Korea szombaton jelentette be, hogy kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben.

A Koreai-félszigeten kialakult rendkívül feszült helyzet közepette az Egyesült Államok vadászgépeket küldött Dél-Koreába. Mindezt az amerikai hadsereg egy magas rangú tisztségviselője jelentette be helyi idő szerint vasárnap este Washingtonban.

A bejelentés szerint F-22-es típusú Raptor gépekről van szó, amelyek radaron nem követhetők. A gépek – amelyek eddig a Japánban lévő kadenai támaszponton állomásoztak – részt vesznek az Egyesült Államok és Dél-Korea jelenleg zajló nagyszabású hadgyakorlatán. A hadsereg képviselője nem közölte, hogy hány gépet irányítottak át Dél-Koreába

Észak-Korea szombaton jelentette be, hogy kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben. A Yonhap dél-koreai hírügynökség egy Phenjanban kiadott nyilatkozatra hivatkozva idézte a nyilvánosságra hozott “különleges közleményt”, amely szerint a Koreai Nép Demokratikus Köztársaság (KNDK) a két Koreát érintő minden ügyet háborús időszakra kidolgozott szabályoknak megfelelő módon fog kezelni.

A phenjani hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a múlt hét közepén az észak-koreai vezetés jóváhagyta az amerikai és dél-koreai célpontokra mérendő csapások terveit. Washingtoni közlés szerint a Dél-Koreába küldött vadászgépek az osani légi támaszponton állomásoznak majd. Az idézett tisztségviselő ugyanakkor annak a nézetnek adott hangot, hogy Észak-Korea fenyegetéseivel, illetve provokációival semmit nem ér el, azok csak az ország még erőteljesebb elszigetelődéséhez vezetnek.

MTI / hvg.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |