< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szaúd-Arábiában engedélyezték a nőknek a biciklizést)))) Saudi Arabia has women in cycling

| Mobile | RSS

Szaúd-Arábiában engedélyezték a nőknek a biciklizést)))) Saudi Arabia has women in cycling

2013. április 2. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szaúd-Arábiában engedélyezték a nőknek a biciklizést

A nők akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha mindig kíséretükben van a család egy férfi tagja és a vallási előírásoknak megfelelően vannak öltözve.

Engedélyezte a társadalmi szigoráról ismert Szaúd-Arábia vallási rendőrsége, hogy a nők bizonyos feltételek mellett biciklire vagy motorkerékpárra üljenek.

A nők akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha mindig kíséretükben van a család egy férfi tagja és a vallási előírásoknak megfelelően vannak öltözve – jelentette a helyi sajtó. A vallási rendőrség ugyanakkor kikötötte, hogy a nők nem használhatják közlekedési eszközként a bicikliket vagy a motorkerékpárokat, és csak ahhoz járult hozzá, hogy a családjukkal szórakozásként használják a kétkerekűeket parkokban és szabadidős helyeken.

Szaúd-Arábiában az iszlám jog, a saría szigorú értelmezését követik. Ennek megfelelően a nők nem vezethetnek autót, és többek között nem utazhatnak külföldre férfi családtag kísérete nélkül.

A mérsékelt reformok keretében az utóbbi két évben ugyanakkor az uralkodó, Abdallah király engedélyezte például, hogy 2015-től nők is részt vegyenek a helyhatósági választásokon: hogy voksoljanak és választhatók legyenek. A súra nevű tanácsadó testület – amelynek már nők is tagjai lehetnek – pedig fontolóra vette, hogy eltörölje a nőkre vonatkozó vezetési tilalmat.

forrás:híradó.hu

Saudi Arabia has women in cycling

Women may benefit from this option if you always kíséretükben is a male member of the family and religious standards are properly dressed.

Left rigor of social well-known religious police in Saudi Arabia that women under certain conditions, bicycle or motorcycle, are complied with.

Women may benefit from this option if you always kíséretükben is a male member of the family and religious standards are dressed – the local press reported. The religious police, however, insisted that women do not use bicycles as a means of transport or motorcycles, and only to contribute to their family fun kétkerekűeket used as parks and recreational areas.

Islamic law in Saudi Arabia, follow a strict interpretation of Sharia. Accordingly, a woman can not lead to a car, and do not include travel abroad unaccompanied by male family members.

The moderate reforms within the last two years, however, the monarch, King Abdullah left for example, that from 2015, women’s participation in local elections: to voksoljanak and to be elected. Advisory body called the Shura – which may have been composed of women – is considered to eliminate the ban on driving for women.

Source: híradó.hu

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |