< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: 2013. április 4. – Győrben megrendezik a Kantharosz Gálát

| Mobile | RSS

2013. április 4. – Győrben megrendezik a Kantharosz Gálát

2013. április 4. | hozzászólás | Kultúra

archivum hirlevel fejlec 600

2013. április 4. – Győrben megrendezik a Kantharosz Gálát, a térség egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényét.

A zene és a bor jegyében rendezett gálát hét civil szervezet: az Európai Borlovagrend Győri Legátusa, az Arrabona Lions Club, az Első Győri Lions Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, a Rotary Club Győrújbarát és az Első Győri Kiwanis Klub szervezi immár negyedik éve a Győri Filharmonikus Zenekarral közösen. A bevétellel a helyi gyermekintézményeket támogatják.
A jótékonysági koncert és borárverés jelképe a kantharosz, Dionüszosz isten kétfülű ivóedénye, amely a muzsikát szimbolizáló lantot öleli körül. Az elmúlt három évben a gála 13 millió forintot meghaladó összeggel támogatta a fiatalokkal és gyermekekkel foglalkozó szervezetek fennmaradását, fejlesztését.
A gálát az idén is Magyarország legnevesebb borászai segítik. Különleges boraikra licitálhat a közönség, miközben a Győri Filharmonikus Zenekar a borokhoz illő és a bortermő vidékek szépségét idéző muzsikákkal gondoskodik a jó hangulatról. A borkülönlegességeken kívül pálinkaritkaságokra is licitálhatnak a vendégek.
Az est bevételét a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének, a Fekete István Általános Iskolának, a „Mit tehetnék érted?” Autista Otthon Alapítványnak és a Győr Újvárosi Gyerekekért Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Támogatását jelentette be a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum is: a legnagyobb értékben licitáló résztvevőt Ország Lili festőművész egy nyomatával lepi meg a közgyűjtemény.

forrás:MTAV hírlevél

Leave a Reply 366 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: