< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A szalonna árt a szívnek

| Mobile | RSS

A szalonna árt a szívnek

2013. április 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy vegyület miatt gond, ha túl sokat ennénk a steakből és a szalonnából.

Hiába fenségesek, úgy tűnik, a szívünk érdekében egyszer és mindenkorra le kell mondanunk a rendszeres steakvacsorákról, a jó kis szalonnázásokról és a vagdalt húsokról is. Legalábbis az amerikai tudósok szerint, akik a Nature Medicine magazinban mutatták be a vegyületet, ami valószínűleg hamarosan közutálatnak „örvend” majd.

Ez az anyag a karnitin, ami a bélbe kerülve egy halom eseményt indít be, például növeli a rossz koleszterin szintjét, valamint a szívbetegségek kockázatát is.

Az amerikai tudósok eredményeit egyébként igazolja az is, hogy nem ez az első olyan tanulmány, ami arra az eredményre jutott, hogy a rendszeres, nagy mennyiségű vörös hús árt az egészségnek. Korábban Nagy-Britanniában is készítettek már erre vonatkozóan vizsgálatokat, szerintük az egészséges mennyiség 70 gramm naponta.

A vegyület bűnösségére utal az is, hogy a vörös hús koleszterin- és telítettzsír-tartalma alapvetően nem magas, így valami más váltja ki a fent említett hatásokat – mondta dr. Stanley Hazen a BBC-nek.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 253 megnézve, 1 alkalommal mai nap |