< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Bajnokok Ligája A Real az égés szélén, szuperdráma Dortmundban, spanyol-német BL uralom

| Mobile | RSS

Bajnokok Ligája A Real az égés szélén, szuperdráma Dortmundban, spanyol-német BL uralom

2013. április 10. | hozzászólás | Sport

Kiszenvedte a Real Madrid a továbbjutást, míg Dortmundban hihetetlen drámának lehettek szemtanúi a szurkolók.

A Real Madrid a Spanyolországban szerzett 3-0 birtokában magabiztosan lépett pályára a Galatasaray otthonában. A nyugalom csak fokozódott a királyi gárdánál, hiszen Cristiano Ronaldo a spanyol csapat előnyére rátett egy góllal már a nyolcadik percben. Félidőre is a vendégek fordultak előnnyel – összesítésben négy gólossal.

A második félidőben aztán talán még a legelvakultabb török drukkerek ámulatára is a csoda szélére került a Galata. Negyedóra alatt hármat rámolt be a vendégek hálójába a hazai csapat. Ebou, Sneijder és Drogba (utóbbi sarokkal!) góljaival a 72. percre már 3-1-re vezettek a törökök, és két gólra kerültek a bombameglepetéstől.

Újabb gólt azonban már nem értek el, sőt, Ronaldo ismét betalált a 93. percben (3-2), így a Real – ha nem is könnyen, de – továbbjutott, 5-3-as összesítéssel.

A másik keddi meccsen a Dortmund azzal a tudattal fogadta a Malagát, hogy az idegenbeli 0-0 után egy apró pici győzelem is elég a négy közé jutáshoz. A 25. percben aztán Európa egyik legfanatikusabb szurkolótáborának arcára fagyott a mosoly, Joaquín találatával ugyanis a spanyolok szereztek vezetést. Még a félidőben egyenlített a BVB. Lewandowski lőtte be Reus álompasszát.

Az 1-1 azonban még a Malagának kedvezett az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően, így a németek elszánt rohamozásba kezdtek a második játékrészben. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat: Eliseu a 83. percben betalált, és ezzel a kiesés szélére sodorta a Dortmundot.

De aztán a Westfalen stadion népe olyan feltámadást látott, amit csak egy német csapat képes produkálni. A 90. percben Reus lőtt gólt – a 2-2 még mindig a Malagának volt jó, a 93. percben azonban Santana – erősen lesgyanús szituációban – szintén bevette a spanyolok kapuját, így a vége 3-2. Négy között a Dortmund!

Szerdán Barcelona-Paris SG (első meccsen 2-2), és Juventus-Bayern (0-2), így könnyen előfordulhat, hogy két spanyol és két német kerül a BL legjobb négy csapata közé.

forás:ma.hu

Leave a Reply 264 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: