< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: 93 tonna terméket foglalt le a NÉBIH Törökbálinton

| Mobile | RSS

93 tonna terméket foglalt le a NÉBIH Törökbálinton

2013. április 16. | hozzászólás | nébih

Törökbálinton egy ipari parkban csapott le a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) akciócsoportja. A helyszínen egy Romániába indítandó kamiont állítottak meg az ellenőrök, melyben 18 tonna felengedett, eredetileg fagyasztott sertésbelsőség (máj, tüdő) volt. A teherjárművet feltartóztatták és az árut lefoglalták. Az akció során összesen 93 tonna terméket vettek hatósági zár alá a KÜI ellenőrei, amelyből 25- 30 tonna lejárt minőség megőrzési idejű volt.

A hűtőraktárak átvizsgálása során kiderült, hogy az áramot a bérbeadó már napokkal ezelőtt kikapcsolta. Mivel az előírt mínusz 18 fokot nem tudták biztosítani, ezért az összes áru felengedett, s így tárolták őket a raktárakban. A bérlő a szabálytalan tárolás ellenére megkísérelte a termékeket értékesíteni, a hatóság felé pedig nem jelezte az esetet.

A termékek között nagy mennyiségben volt csirkeláb – 30 raklap –, sertés termékek, fagyasztott készételek, például panírozott ételek, torták, készítmények.

A termékeket a NÉBIH KÜI azonnali megsemmisítésre utalta. A 93 tonnányi árut az ATEV Zrt. több napon keresztül szállította el.

Az ellenőrzésről és az elszállításról fotók, valamint videofelvételek – a NÉBIH forrásként történő megjelölése mellett – szabadon felhasználhatók.

Kiemelt Ügyek Igazgatósága

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: