< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Medián: Bajnai kormánya népszerűbb, mint Orbáné

| Mobile | RSS

Medián: Bajnai kormánya népszerűbb, mint Orbáné

2013. április 18. | hozzászólás | Közélet

Továbbra is a Fideszt támogatja a legtöbb szavazó, és a kormány megítélése mérsékelten javult az utóbbi hónapokban, de többen vannak azok, akik szerint a Bajnai-kormány jobb teljesítményt nyújtott, mint a mostani – derül ki a Medián márciusban végzett kutatásából. A megkérdezettek 35 százaléka szerint Orbán Viktor kormánya rosszabbul teljesít, mint ahogy Bajnai Gordoné teljesített, 32 százalékuk szerint ugyanolyan, és csak 29 százalék tartja jobbnak az Orbán-kormányt.

Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője a Medián adatai szerint a második legnépszerűbb politikus a köztársasági elnök mögött. A közvélemény-kutató közleménye szerint a volt miniszterelnök kormánya három év távlatából nézve népszerűbb, mint Orbán Viktoré.

Az Orbán-kormány megítélése tavaly júniusban érte el mélypontját, amikor a 100 fokú skálán 28 pontra értékelték a tevékenységét. Azóta enyhén javult, márciusban 34 pontot ért el, ez csaknem azonos a Bajnai-kormány utolsó hónapjában mért 36 pontos értékkel.

Idén márciusban a Medián által megkérdezettek 35 százaléka gondolta úgy, hogy Orbán Viktor kormánya rosszabbul teljesít, mint Bajnai Gordoné, 32 százalékuk szerint ugyanolyan, és 29 százalékuk szerint nyújt jobb teljesítményt.

A Fidesz támogatóinak körében jelentős többsége van annak az álláspontnak, hogy Orbán Viktor kormánya teljesít jobban (83 százalék), míg az összes többi csoportban, beleértve a Jobbik szavazóit is, úgy látják, hogy a Bajnai-kormány volt a jobb. A pártot választani nem tudó népesség körében az arány 33:13 a Bajnai-kormány javára.

A Medián szerint egymillió olyan szavazó van (a szavazók mintegy nyolcada), aki készül a voksolásra, de nincs pártpreferenciája. Körükben is Bajnai Gordon vezet, 34:25 arányban.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: