< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Martonyi: Reding nem mondott igazat az uniós vitában

| Mobile | RSS

Martonyi: Reding nem mondott igazat az uniós vitában

Nem mondott igazat az Európai Unió alapjogi biztosa az alkotmány negyedik módosításáról rendezett európai parlamenti vitában. Erre hívta fel a figyelmet a Hír Televízió stúdiójában Martonyi János külügyminiszter.

Martonyi János visszautasította Vivian Redingnek azt a kijelentését, hogy Magyarország nem hajtotta végre a bírák korai nyugdíjazása ügyében hozott európai bírósági döntést. A külügyminiszter emlékeztetett: a magyar Országgyűlés új szabályozást fogadott el.

„Itt egy sérelmet szeretnék jelezni – fogalmazott Martonyi János, hozzátéve: – Ha már a mércékről beszélünk, én soha nem szoktam személyeket külön személyükben bírálni, de azért az különös, hogy a bizottság képviselője, Viviane Reding a parlamenti vitában úgy nyilatkozott, lényegében azt az üzenetet fogalmazta meg, hogy Magyarország ezt a bírósági ítéletet nem hajtja végre. Aztán több szónok is visszatért erre, hogy hogy lehet, hogy Magyarország ezt a bírósági ítéletet nem hajtja végre. Ezzel szemben a valóság az, hogy Magyarország ezt a bírósági ítéletet végrehajtja” – tette hozzá a tárcavezető.

forrás:mn o.hu

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |