< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Munkabeszüntetés Sztrájk a Lufthansánál, törölték a budapesti járatokat

| Mobile | RSS

Munkabeszüntetés Sztrájk a Lufthansánál, törölték a budapesti járatokat

Figyelmeztető sztrájk kezdődött hétfőn hajnalban a Lufthansa német légitársaságnál, a munkabeszüntetés miatt valamennyi budapesti járatot törölték.
A legnagyobb német légitársaság 13 Budapestre tartó és 13 Budapestről induló járatát törölte a hétfői menetrendből.

Az egynapos sztrájk a Lufthansa teljes menetrendjét felborítja, az 1720 Németországból induló járat közül csak 32 tud felszállni.

A cég leányvállalata, a Germanwings diszkont légitársaság járatait nem érinti a földi személyzet munkabeszüntetése.

A sztrájkot a ver.di szakszervezeti szövetség hirdette meg, amely 5,2 százalékos fizetésemelést követel a földi kiszolgáló személyzetnek és a kabinszemélyzetnek, összesen mintegy 33 ezer munkavállalónak és garanciát kér a munkahelyek megtartására.

A munkaadó jóval alacsonyabb, legfeljebb 3 százalékos, szakmák szerint differenciált, egyes beosztásokban pedig a teljesítménytől függő béremelést javasol. A tárgyalások újabb fordulóját április 29-én tartják.

A szakszervezet legutóbb március 21-én tartott sztrájkot. Akkor a tervezett járatok mintegy 40 százaléka, összesen csaknem 700 járat maradt ki.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 192 megnézve, 1 alkalommal mai nap |