< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyurcsány megint hazudott: semmiféle levelet nem kapott Erdő Péter

| Mobile | RSS

Gyurcsány megint hazudott: semmiféle levelet nem kapott Erdő Péter

2013. április 23. | hozzászólás | Közélet

Bár Gyurcsány Ferenc néhány napja egy Facebook-üzenetben azt írja, levélben kérte Erdő Pétert tájékoztatásra a „pedofil papok” ügyében, az igazság ezzel szemben az: a bukott kormányfő semmiféle levelet nem írt a katolikus egyházfőnek.

Nagy kört tett a Facebookon Gyurcsány Ferenc nyílt üzenete Erdő Péter katolikus egyházfőnek, melyben a bukott kormányfő arról iparkodik kioktatni a bíborost, hogy Ferenc pápa erkölcsi útmutatásának megfelelően világítsa át az egyházat a „pedofil papok” ügyében, majd adjon tájékoztatást a „közvélemény megnyugtatására”. Gyurcsány az üzenet fejlécében azt is írja a közösségi portálon, hogy „Ezt a levelet küldtem a héten Erdő Péter bíborosnak”.

Főtisztelendő Érsek Úr, Eminenciás Uram!

Minden jóérzésű embert fölháborítottak és elborzasztottak azok a szexuális jellegű, erőszakosságról, szadizmusról és pedofiliáról szóló botrányok, amelyek az ausztriai, a hollandiai, az írországi vagy az egyesült államokbeli katolikus egyházakat rázták meg. Különösen fájdalmasak azok a nyilvánosságra került törekvések, amelyek az ilyen esetek eltussolására irányultak, ahelyett, hogy Szent Pál tanítását követték volna: „Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül” (1Kor 5,13).

(…) szeretnénk hinni, hogy a Magyar Katolikus Egyház mentes maradt ezektől a förtelmes bűnöktől. Most, hogy Ferenc pápa őszentsége zéró toleranciát és határozott cselekvést hirdetett a katolikus egyház papjai által elkövetett szexuális visszaélésekkel szemben, (…) nyilván a magyarországi katolikus egyház is ki fogja vizsgálni, történtek-e berkein belül az elmúlt évtizedekben szexuális, különösen pedofil jellegű visszaélések. A Demokratikus Koalíció nevében arra kérem Eminenciádat, hasson oda, hogy a vizsgálat megállapításairól a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia számoljon be a nyilvánosságnak (…)

„Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták (…)” (Fil 2,15)

Eminenciád iránti igaz tisztelettel és mély nagyrabecsüléssel

Az MNO az ügyben azonban hétfőn ezt a megdöbbentő tájékoztatást kapta: „Gyurcsány Ferenc Erdő Péterhez címzett, a katolikus egyház becsületéért teátrálisan aggodalmaskodó »levele« hétfőig nem érkezett meg az Esztergom-Budapesti Érsekség titkárságára”, tehát Erdő Péter sem a múlt héten (amikor Gyurcsány mondja), sem a hét első napján semmiféle levelet nem kapott a volt MSZP-s, most DK-s pártvezértől. A portálunkhoz eljutott szóbeli közlésből az is kiderül, meglehetősen udvariatlan lépés volt Gyurcsány Ferenctől, hogy ha küldött is volna bármilyen levelet az „Eminenciád”-nak szólított Erdő Péter bíborosnak, azzal már azelőtt nyilvánosság elé lépett, hogy arra bármilyen válasz érkezhetett volna. A félreértések elkerülése végett: Gyurcsány levélnek, nem pedig nyílt levélnek nevezte a közösségi oldalra tett irományt, amiben még a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevét is elrontja.
Gyurcsány le van maradva

Ami az állítása szerint korábban „egy ideig bérmálkozó” Gyurcsány állevelének tartalmi elemeit illeti, korábban XVI. Benedek pápa számtalan alkalommal bocsánatot kért az egész katolikus világegyház nevében az egyház valamennyi munkatársa által elkövetett, szexuális jellegű bűnért –, ahogy azt olvashatták a szentatya lemondásakor írt, februári összefoglaló cikkünkben.
Az utókor számára: Gyurcsány Facebook-posztot írt, ez nem egyenlő egy bíborosnak küldött levéllel
Az utókor számára: Gyurcsány Facebook-posztot írt, ez nem egyenlő egy bíborosnak küldött levéllel

forrás:mno.hu

Leave a Reply 336 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: