< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A Waffen-SS tagja volt a Derrick felügyelőt játszó Horst Tappert))))) La Waffen-SS était un membre de Derrick Horst Tappert du surintendant

| Mobile | RSS

A Waffen-SS tagja volt a Derrick felügyelőt játszó Horst Tappert))))) La Waffen-SS était un membre de Derrick Horst Tappert du surintendant

A Waffen-SS tagja volt a Derrick felügyelőt játszó Horst Tappert

A náci párt fegyveres alakulata, a Waffen-SS tagja volt Horst Tappert – derítette ki egy szociológus a 2008-ban elhunyt német filmszínészről, akit Derrick felügyelőként ismert a világ.

A 85 éves korában meghalt művész soha nem árult el sokat arról, hogy mi történt vele 16 és 22 éves kora között, vagyis a második világháborúban. Egyszer egy interjúban azt mondta, hogy egészségügyi katona volt, és a háború vége felé hadifogságba esett. A történelmi források azonban mást mutatnak – állítja Jörg Becker, aki egy egészen más témában kutatva bukkant a néhai sorozatsztár náci múltjának nyomára.

A solingeni szociológus életrajzi kötetet írt a közvélemény-kutatás úttörőjeként számon tartott Elisabeth Noelle-Neumannról. Az első német közvélemény-kutató intézet – az allensbachi IfD – alapítója a háború után egy színtársulatot vezetett, amelyben kezdő színészként Horst Tappert is dolgozott. Becker ismerte a társulat több tagjának múltját, de Tappertről nem voltak adatai, ezért a berlini katonai archívumhoz (WASt) fordult.

A 1939 óta működő levéltárban őrzött iratok alapján a színész legkésőbb 1943-tól az SS-ben szolgált, az egyes számú gránátos hadosztályban – írta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A WASt szakértői a lapnak is megerősítették, hogy a Horst Tappertre vonatkozó források hitelesek.

Horst Tappert az egyik legismertebb német színész volt. A Derrick című krimisorozatnak mind a 281 részében ő alakította a felügyelőt. Az első epizódot 1974-ben sugározták, az utolsó részt pedig 1998-ban. A ZDF német közszolgálati csatorna sorozatát 102 ország televíziói vették át.

forrás:hvg.hu

La Waffen-SS était un membre de Derrick Horst Tappert du surintendant

Le parti nazi était corps armé de la Waffen-SS Horst Tappert membre – découvert un sociologue décédé en 2008, l’allemand filmszínészről, Derrick inspecteur, connu dans le monde.

Le 85-year-old est mort quand il était un artiste n’a jamais trahi beaucoup sur ce qui lui est arrivé entre 16 et 22 ans, ou la Seconde Guerre mondiale. Une fois dans une interview, a déclaré que la santé était un soldat, et a été fait prisonnier de guerre à la fin. Selon les sources historiques, cependant, la preuve du contraire – dit Jörg Becker, qui a sauté à la recherche du passé nazi de l’ex-star de la série traquer un sujet complètement différent.

Le sociologue Solingen a écrit un volume biographique du scrutin, considéré comme un pionnier Elisabeth Noelle-Neumannról. Le premier institut allemand de recherche sur l’opinion – la Allensbach IFD – fondateur après la guerre dans une troupe de théâtre, qui a commencé comme un acteur Horst Tappert a travaillé. Becker décrit passé, d’autres membres de la troupe, mais n’avait pas de détails Tappertről, alors il se tourna vers les archives militaires à Berlin (très bon).

La opérationnel depuis 1939 documents conservés dans les archives de l’acteur servi dans la SS, le numéro un des divisions de grenadiers à 1943 – a écrit vendredi dans la Frankfurter Allgemeine Zeitung. Très bon centre une feuille d’experts a également confirmé que les fonds pour Horst Tappertre authentique.

Horst Tappert était l’un des acteurs les plus allemand bien connu. La série Derrick du crime faisait partie de la 281, il a joué le superviseur. Le premier épisode a été diffusé en 1974, le dernier de l’année 1998. Une série de téléviseurs ZDF chaîne publique allemande ont pris plus de 102 pays.
Source: hvg.hu

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |