< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: „Érdemi információt nem adott” „Aranybánya” Laborc Sándor most és akkor

| Mobile | RSS

„Érdemi információt nem adott” „Aranybánya” Laborc Sándor most és akkor

2013. április 26. | hozzászólás | Közélet

A napokban több dokumentum is nyilvánosságra került a Laborc-Portik találkozókról. Megismerhetővé vált a 2008 júniusi “munkaebédek” leirata, majd néhány nappal később Laborc Sándornak a fenti beszélgetésekkel kapcsolatban tett tavaly novemberi, országgyűlési bizottsági nyilatkozata is. Összeállításunkban egymás mellé tettük a két szöveg részleteit.

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Egyszer találkoztam valahol Budán, nyilvános helyen negyed magammal Portik Tamással.

Laborc Portiknak, a második találkozón: A múltkori azért volt jó, mert csomó minden olyan, hogy valahogy összeraktuk a különböző puzzlekat.

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Gyakorlatilag semmi érdemi információt nem bocsátott rendelkezésünkre.

Laborc a kollégájának a Portikkal történt első találkozó után: Hát tudod, amit le lehetne róla szedni, az aranybánya. Bele kell menni a dologba, mert ha a fele igaz, akkor is, elég régóta nem volt ilyen patent.

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Volt egy nagyon fontos szándékom, ez pedig az, hogy nem szerettem volna, ha bármilyen oldalról kapcsolatépítés kezdődik.

Laborc Sándor Portiknak: Mindenféleképpen egy ilyen interaktív kapcsolatot szeretnék kezdeményezni, ami ahhoz kell, hogy tényleg minél hosszabb távon tudjunk együttműködni.

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Ez a találkozás nem arról szólt, hogy felajánlkozás lett volna.

Portik Tamás Laborcnak: Mi az, ami még szerintem önt érdekli? Média, önkormányzat, bíró, ügyvéd, ügyész?

Laborc Sándor Portiknak: Ez így.

Portik Tamás 2012-es letartóztatásakor

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Portik Tamásnak a politikai elkötelezettségét nem ismerem

Portik Tamás Laborcnak: Nekünk az lenne a dolgunk, hogy erősítsük meg a miniszterelnök urat a székében, vagy magában legalább az MSZP-t.

Vajtó Lajos Laborcnak: Ha ilyet lehet mondani, hogy ez így hülyén hangzik, hogy baloldali bűnöző (nagy nevetésben törnek ki), de ő véresszájú, meggyőződéses…

Laborc Sándor Portiknak, Vajtónak: Igen, igen, jó. Jó, hát, nézd, az a jó ebben, hogy ha egymásra találunk, akkor ez, ebből elég komoly dolgot lehet csinálni.

Gulyás Gergely az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában: Volt-e szó arról, hogy Portik Tamás MSZP-s politikusokat korábban pénzzel vagy bármivel támogatott vagy sem? Volt-e ilyenről szó a megbeszélésen?

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Nem emlékszem ilyenre.

Portik Tamás Laborcnak: Én jól elvagyok a baloldalon továbbra is, és mindent el fogok követni, már jogi kereteken belül, hogy ez 2010-ben is így maradjon.

Gulyás Gergely az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában: Ez egyébként egy olyan gyakori információ, hogy nem emlékezne rá, vagy emlékezne rá, ha szó lett volna róla?

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Akkor emlékeznék rá.
Portik Tamás Laborcnak: És hát ugye a referenciámhoz kapcsolódik az, hogy nem is volt belőle nekik soha semmi problémájuk, hogy bizonyos embereknek én vittem személyesen a pénzt. MSZP-seknek, és ezt sose tudta meg senki.

Laborc Sándor érkezik a bizottsági ülésre

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója nem politikailag elkötelezett.

Portik Tamás Laborcnak: Megpróbálok mindent elkövetni, mert szerintem én már a 2010-es választáson, hogy mondjam, amikor győzni fog az MSZP, jót mondtam? De ha mit tudom én, miért nem, akkor szerintem az első dolog az lesz, hogy engem el akarnak vinni.
Laborc Sándor Portiknak: Lehet, hogy engem is elvisznek akkor.

Gulyás Gergely az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában: Ezen a találkozón önök beszéltek arról, hogy esetleg Portik birtokában akkori ellenzéki politikusokról terhelő adatok lehetnek, és ő ilyen adatokat az ön részére, a Hivatal részére tudna szállítani? Vagy ez teljesen kizárt?

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Semmilyen ilyen felajánlás nem történt.

Portik Tamás Laborcnak: Én mindenben, mindenben, amit önök mondanak, én bármit százötven százalékig elhatároztam, régóta ez van a lelkemben, nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg.

Laborc Sándor Portiknak: Jó. Bármi, ami, ami viszonylag gyorsan fogható és körbejárható, az jó. Tehát úgy kellene valamilyen módon kezdeni. Ez bármelyik felület, tehát, érdekes az, amikor, amikor megpróbálja befolyásolni a döntéshozókat, ez a kábszerrel… bármivel, médiafelülettel, akár kupiba elvinni, stb, stb, tehát ez ez minden olyan, minden ilyen dolog, ez érdekes, és bárkire.

Portik Tamás Laborcnak: Én magamtól is – gondolom –, hogy csinálhatok ilyet a későbbiekben, mert a kuplerájban is érdekelt vagyok… konkrétan, vagy magam is megoldhatom?… készüljön-e felvétel, például.

Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt: Ez után a beszélgetés után úgy váltunk el, hogy amennyiben bármi olyan jellegű dolog felmerül akár az ő részéről, akár a mi részünkről – ugye itt névjegykártyacsere nem volt, nekünk nem volt módunk, nincs is illetékességünk, hogy nyomozzunk bárki után, ezért amikor megkérdeztük, hogy hogyan tovább, azt mondta, hogy Vajtó Lajoson keresztül, bármi van, akkor vagy ő jelentkezik vagy mi jelentkezünk. Erre nem került sor.

Glemba Zoltán Portiknak: Mindjárt adok egy telefonszámot.

Portik Tamás Laborcnak: Akkor hogy jelentkezek be? Gondolom, a nevem nem mondom.

Laborc Sándor Portiknak: Mondom, jó? Tehát ez egy 30-as, ez egy tiszta telefon lesz. Jó? Ez működik. Oké? Jó?

forrás: atv.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: