< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kár volt dicsekedni a lopásokkal Balek tolvajok: a hülyeségük lett a vesztük

| Mobile | RSS

Kár volt dicsekedni a lopásokkal Balek tolvajok: a hülyeségük lett a vesztük

2013. április 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Minden valamirevaló betörő tudja, hogy a zsákmánnyal nem praktikus dicsekedni, főleg nem olyan helyen, ahol esetleg olyannak juthat a tudomására, aki elől jobb lenne elbújni. És vannak a balek betörők…

Jópofa balhénak tűnt, de most bőven lesz ideje gondolkozni a lopásokon annak a fiatalembernek, aki a saját hülyeségének köszönhetően bukott le és kapott börtönbüntetést több lopásért és betörésért. A 20 éves Conor Murphynek ráadásul a társai sem lehetnek túl hálásak: a hencegő fiatalnak köszönhetően egy nyolcfős banda minden tagját sikerült bíróság elé állítani és elítélni. A csapat több csúcskategóriás autót fújt meg, volt köztük BMW, Range Rovers, Porsche és a csúcs, egy 100 ezer fontos (35,7 millió forintos) Mercedes, de bűnlajstromukat néhány ékszer, telefon és laptop is gazdagította, amelyet összesen 15 különböző betörés során szedtek össze.

A banda tagjai természetesen igyekeztek mielőbb túladni a zsákmányon és pénzzé tenni a tárgyakat, de arra azért maradt idejük, hogy az egyik bandatagról fényképet készítsenek, amint az egyik ellopott fekete Range Rover motorháztetőjén ül, ezt pedig közzé is tette a Facebookon. A rendőrségnek ezután csupán annyi volt a dolga, hogy végignézze a többi fotót is a közösségi oldalon, és elég gyorsan összeállt a kép: a banda lefülelt tagja több lopott autó tetején is látható volt, néhány képen épp pezsgőt iszogatott közben, kezén hol Rolex, hol Cartier órák díszelegtek, és büszkén pózolt a körülötte heverő nagy kupac 20 és 50 fontos bankjegyek között.

A tolvajbanda pofátlanságát jól jellemzi, hogy amikor a rendőrség visszaszerezte a Mercedest és visszaadta azt a jogos tulajdonosának, a banda megpróbálta újra ellopni a megtartott kulccsal – de pechükre addigra a tulajdonos már átprogramozta a nyitókódot. A házkutatás során olyan videófelvételek is előkerültek, melyek tanúsága szerint a csoport tagjai az ellopott autókkal gyorsulási versenyeket rendeztek. A leghírhedtebbé mégis az a fotó vált, amelyen Conor Murphy két szelet kenyér közé szorított egy köteg bankjegyet, mintha szendvics lenne.

A bandatagok letartóztatása után Kensingtonban, London egyik legelitebbnek számító körzetében a felére estek vissza a betöréses bűncselekmények – számolt be a Daily Mirror. A nyolc, többségében 18-20 év közti fiatal – egy 23 éves férfi lóg csak ki a sorból – összesen 31 év és 2 hónap börtönbüntetést kapott a betörésekért. A rendőrfőnök csak annyit fűzött az ítélethez: a nyolc fiatal remekül csinálta, amit csinált, de a bukásuk egyértelműen a hülyeségüknek tudható be.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |