< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Csúnya incidens a Fidesz-ülésen: Nagyon begorombult Orbán Ángyán szerint a kormány vissza fogja vonni a jelenlegi földpályázati rendszert

| Mobile | RSS

Csúnya incidens a Fidesz-ülésen: Nagyon begorombult Orbán Ángyán szerint a kormány vissza fogja vonni a jelenlegi földpályázati rendszert

„Kié legyen a föld és hogyan?” címmel rendezett fórumot Szombathelyen az Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség. A rendezvényen Ángyán József, a Fidesz országgyűlési képviselője tartott előadást.
hirdetés

Az ATV beszámolója szerint a volt államtitkár ismertette legújabb jelentését, melyet az állami tulajdonú földek haszonbérletbe adásáról készített. E szerint a földek csaknem felét tizenegy érdekeltség kezébe jutatták a döntéshozók.

A képviselő abban bízik, hogy az új törvények nem a mostani irányt fogják követni, és a kormány vissza fogja vonni a jelenlegi pályáztatási rendszert.

Ángyán József nem először fogalmaz meg kritikát az állami tulajdonú földek haszonbérletbe adásának ügyében. Mint ismeretes: még senki sem kapott olyan nagy összegű büntetést a Fideszben, mint a volt államtitkár, aki tavaly december 17-én a képviselőcsoportban elrendelt kötelező szavazás ellenére nemmel voksolt a parlamentben a földtörvénnyel összefüggő alkotmánymódosításra.

A Fidesz-frakció a szavazás előtti tanácskozáson részletesen foglalkoztak az alaptörvény-módosítással, majd a képviselőcsoport határozott, és egy ellenszavazat kivételével mindenki támogatta az alkotmánymódosítás parlamenti elfogadását, amely alapján a sarkalatos, azaz kétharmados többséget igénylő jogszabályok közé soroltatik a földtörvény.

Az Origo értesülése szerint Orbán Viktor a frakcióülésen keményen rápirított a földtörvényt bíráló Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra. (Ők nyújtották be a legtöbb kormánypárti módosító javaslatot a földtörvényhez.) A két képviselő bírálataira reagálva a miniszterelnök az ülés több résztvevője szerint indulatosan, a hangját felemelve azt vetette a képviselők szemére, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, akkor menjenek, „mert én egyben akarom tartani frakciót”.
A parlament végül 263 igen szavazattal, 87 ellenében fogadta el az alaptörvény harmadik módosítását.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 2322 megnézve, 1 alkalommal mai nap |