< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: ÁTALAKÍTOTT ALVÁZ REJTETTE A KÁBÍTÓSZERT

| Mobile | RSS

ÁTALAKÍTOTT ALVÁZ REJTETTE A KÁBÍTÓSZERT

2013. április 30. | 1 Hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, egy szlovén férfi által vezetett, Fiat Multipla típusú személygépkocsit vizsgáltak a röszkei Határátkelőhelyen.

A pénzügyőrök kérdésére a járművet vezető férfi, valamint szlovén állampolgárságú utasa úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A nyilatkozatot elfogadva a járművet a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján félreállították szigorított vizsgálatra , mivel gyanússá vált, hogy a jármű alvázát átalakították. A vizsgálóaknán végrehajtott szerelésnél a jármű aljáról vadonatúj csavarokat távolítottak el a pénzügyőrök, majd ezt követően 21 csomagban összesen 14 kg marihuánát szedtek elő a rejtekhelyről.

A pénzügyőrök az előkerült, megközelítőleg 35 millió forint feketepiaci értéket képviselő kábítószert, valamint a két szlovén férfit feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol őrizetbe vételük mellett, velük szemben jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A felderítésekről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaserveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő

sajto@nav.gov.hu
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 3355 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: