< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Disznóságok” Bajnai: vitézi birtokokat adományoztak híveknek

| Mobile | RSS

“Disznóságok” Bajnai: vitézi birtokokat adományoztak híveknek

2013. április 30. | hozzászólás | Közélet

Bajnai Gordon, az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség vezetője 220 ezer új munkahelyet, nemzeti képzési utalványt, a nyugdíjasoknak nyugdíj melletti munkalehetőséget ígért egy 2014-es kormányváltás esetén hétfőn Kecskeméten.

“Nemzeti képzési utalványt kívánunk adni mindenkinek, aki Magyarországon a munkája mellett szeretné tovább képezni magát, akinek a tudás kell ahhoz, hogy jobban végezhesse a meglévő munkáját vagy új munkahelyet találjon magának” – mondta a politikus a sajtótájékoztatón. A bizalom visszaszerzésével és szakszerű gazdaságpolitikával a programjuk alapján 220 ezer új munkahelyet szeretnének teremteni – jelentette ki.

“Nem egymilliót, az egy hazug ígéret volt a Fidesz részéről a választási kampányban is” – tette hozzá. Bajnai Gordon szerint nemcsak az a baj, hogy ez a kormány rosszul kormányoz, és ezzel Magyarországot “a második évben a zsugorodás pályájára vitte”, felmondták a szolidaritást, “verik szét a társadalmat, és milliók szakadnak le és szegényednek el”, hanem hogy ezek mögött milyen érdekek vannak.

Példaként a trafikpályázatokat említette, amelyeknél szavai szerint “disznóságok” történtek, a földpályázatokkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy “vitézi birtokokat adományoztak híveknek”. A trafikpályázatokkal kapcsolatban elmondta, hogy hétfőn az Együtt 2014 – PM választási szövetség képviseletében Karácsony Gergely független képviselő feljelentést tett hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Sajtóhírekre utalva közölte: helyi fideszes politikusok “osztogatták haveroknak, rokonoknak, hűséges elvtársaknak ezeket a trafikhűbérbirtokokat”.

Szólt arról, hogy a kormányzat benyújtott egy törvényjavaslatot a parlamentnek, amellyel, szavai szerint a “sunnyogást szeretnék törvénybe foglalni”, az átláthatóságot megszüntetve megtiltani, hogy civil szervezetek, külsősök, kormányzaton kívüliek hozzáférhessenek az adatokhoz. Bajnai Gordon bejelentette, hogy ennek megakadályozására kedden a parlamentben a választási szövetség benyújtja a maga javaslatát. “Ellopják a közvagyont, majd utána még le is akarják tagadni” – tette hozzá.

Cser-Palkovics András és Vas Imre fideszes országgyűlési képviselő vasárnap törvénymódosítást nyújtott be, ennek értelmében a jövőben a polgári törvénykönyv (Ptk.) helyett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben szabályoznák a közérdekű adatszolgáltatást.

Bajnai Gordont Kecskeméten mintegy ötven tüntető fogadta, a demonstrálókat rendőrsorfal választott el az egykori miniszterelnök hasonló számú szimpatizánsától a város főterén. A Bajnait váró és kísérő emberek között több, egykori Bács-Kiskun megyei SZDSZ-es politikust lehetett látni. Az egykori miniszterelnököt rövid sétáján rendőrök követték, de atrocitás nem történt.

A volt kormányfő kecskeméti programja lakossági fórummal folytatódott az Aranyhomok Szálloda konferenciatermében. A terembe több mint százan zsúfolódtak be, sok embernek csak egy kisebb teremben jutott hely, ahol egy rövid ideig Bajnai Gordonnal is szót válthattak. A hallgatóság döntő többsége idős nyugdíjas volt. Bajnai Gordon országjáró körútjának Bács-Kiskun megyei rendezvényein Jávor Benedek és Juhász Péter, az Együtt – PM Szövetség két társelnöke is részt vett.

Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán és Kecskeméten a választási szövetség vezetője találkozott a szövetség szimpatizánsaival, valamint több magáncéget is meglátogatott. Kedden Kalocsára és Bajára látogat el országjáró körútján a politikus.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 2326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: