< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Százmilliárdokat bukhatunk az uniós pénzekből

| Mobile | RSS

Százmilliárdokat bukhatunk az uniós pénzekből

Magyarország diszkriminatív módon költi a támogatást, ezért Brüsszel bekeményített.

Brüsszel egyelőre nem fizeti ki bizonyos magyar operatív programok számláit, mert problémásnak tartja az uniós pénzek felhasználásának módját – írja a 444.hu.

Amint arról korábban az [origo] is beszámolt, Brüsszelben diszkriminatívnak tartják azt a követelményt, amely szerint a projekteknél magyar kamarai igazolással rendelkező mérnökökkel kell a munka egy részét elvégeztetni. Márpedig ilyen igazolás megszerzése egy külföldi mérnök számára meglehetősen nehézkes.

Mivel az unió a közösségi pénzeket felhasználó projekteket utólag finanszírozza, akár több százmilliárd forint is elúszhat azon, ha az elvégzett munkák után benyújtott számlákat végül a szabálytalanságra hivatkozva nem fizetik ki.

A kifizetések egyelőre csak csúszásban vannak, ami gyakorlatilag szokásosnak mondható, de a 444.hu szerint a színfalak mögött nagy csata folyik, és a számlák rendezése egyáltalán nem mondható biztosnak.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye szerint viszont okafogyott az ügy, miután a magyar fél eleget tett az uniós felvetéseknek, és módosította a kifogásolt gyakorlatot.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 2301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |