< Böngészés > Főoldal / Riport / Blog article: A Baksi Őrangyal patika, avagy Dr. Abon Ghazaléh Abdul Ramih-né

| Mobile | RSS

A Baksi Őrangyal patika, avagy Dr. Abon Ghazaléh Abdul Ramih-né

2013. május 28. | hozzászólás | Riport

baksi gyógyszerész 001baksi gyógyszerész 002baksi gyógyszerész 003baksi gyógyszerész 004baksi gyógyszerész 005baksi gyógyszerész 006baksi gyógyszerész 007baksi gyógyszerész 008

A Szimpatika. hu meghirdetett egy versenyt a patikák között. Úgy gondoltam benevezek, mivel ismerek egy szerény, kedves, szakmailag kiemelkedő patikus asszonyt.
Először elfogadták, s elküldték a feltételeket, majd korrigált – Kovács Zsuzsa vezető gyógyszerész.
Ezt követően nem akarták a riport megjelentetését, mivel nem a Szimpatika hálózat tagja! HMMM…

A www.fecsego.eu nemzetközi weblap nem hagyhatta ki ezt a riportot!

A gyógyszertára gyöngyszem, az utca és Baks ékköve… a polcokon lévő gyógyszerek szín kavalkádja érezhetők a betegek számára is. A gyógyszertár belseje, színtere, harmonikusan nyugtató… az asztalon vizes kancsó, pohár kísérettel. A fotelek látványa a pihenésre, a kikapcsolódásra hívják fel a figyelmet! Nekem egy szentélynek… tűnt. A béke szigete ebben az embertelen világban!

Megismerhettem egy nagyon szerény, csendes, visszahúzódó gyógyszerészt a maga valóságában. Bakson mindenki szereti, mivel a kedvessége, a segítőkészsége… a szeretet, a nyugalom áramlik; – Marika gyógyszerész asszonyból.

Nagykanizsán születet egy háromgyermekes családban. Az iskoláit Nagykanizsán, majd Szegeden az SZTE gyógyszerész szakán folytatta s ott szerzett diplomát. Az egyetemen megismerte a leendő férjét Abon Ghazalén Abdul Rahim orvostanhallgatót. Szerelem volt az első látásra! Az egyetemen évei alatt ösztöndíjas lett (kiemelkedő tudást jelent szerző) és a Tudományos Diákköri tag (nem minden hallgatót kérnek fel tudományos „munkatársnak” szerző) Imádott tanulni… minden, ami rejtélyes, titokzatos az vonzotta…az ismeretanyag utáni szomja újabb szakmai poharak kiürítésére kényszerítette a fiatal egyetemista gyógyszerészhallgatót. A tanulás szórakoztatta… ám a bulik sem maradtak ki az életéből. Szereti az embereket, a szórakozást, a könyveket, a családját, az unokáját, a munkáját!

Az általános iskolában kimagaslott a többiek közül a képességeivel. Kedvenc tantárgyai; – matematika, zene, fizika, biológia… stb. Hét éves korában elment a kisbarátnőjével, hogy elkísérje egy zeneiskolai felvételre… a barátnét nem, míg a hét éves kislányt azonnal felvették. Az ének hangja, hangszer érzéke bámulatba ejtette a nevelőit. Tanulmányait hegedű szakon kezdte meg. A szülei később szereztek tudomást, hogy felvételt nyert a zenei iskolába. (itt kuncogott a szerző) Az ujjai alatt megszelídültek a húrok. Szinte azt is mondhatnánk, hegedű virtuózzá vált! Csak egy hajszálon múlt, hogy nem zenei pályára ment! Később e- zenei belsőenergia meghatározóvá válik az életében. A kikapcsolódás egyik legfontosabb szegmense a mai napig is! A sors fintora az édesanyja kérésére lett gyógyszerész, ezzel engedte útra; – legyél fiam gyógyszerész, mert az könnyű munka”

Az egyetem befejezését követően, Szegeden kezdte meg a szakmai karrierje építését. Csodálatos éveket kapott a város gyógyszerészeti szokásaiból. Később Mindszentre vezényelte az élet. Párja jelenleg ott dolgozik házi orvosként. Négy családja születet, 3 leány s egy fiú. Egyik leány gyógyszerész – a Csanyteleki patikát vezeti- lett, míg a másik kettő gyógyszerészi szakasszisztens, a fiú angol középiskolai tanár.

Az élet nem állt meg… a szakmai fejlődése érdekében! Kollegái ciripelték, hogy Bakson megüresedett egy gyógyszertári vezetői állás. Megpályázta, megnyerte! (1992- ben) Sajnálja, a lakosság létszáma 36%-ot esett az óta!
A falu szereti! Segítőkészségéről csodákat mesélnek az emberek.
Életképek:
A reggeli ébredést mindig tornával kezdi… hideg vízben fürdik az egészsége érdekében!
Szeret utazni, emberek között lenni, kikapcsolódásként énekel. Gigantikus szép énekhangja van! Naponta keresztrejtvényeket fejt, a családját harmónia, szeretet jellemzi,

Mit üzen a jövő patikusainak?
„Szeressék, amit csinálnak, akkor nem lesz probléma”!
Ars poétikája?
„Legyen a világ, békésebb, a keresztény gyökerek visszaállítását, a pénzügyi- globalizáció a kizsákmányolás megszüntetését, az emberek szeretete, az élet szeretete a legfontosabb a földön”

2013.május 28 -oil-

Leave a Reply 4997 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: