< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Századvég: a Fidesz őrzi fölényét

| Mobile | RSS

Századvég: a Fidesz őrzi fölényét

2013. május 31. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Századvég: a Fidesz őrzi fölényét
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint az elmúlt hónapokban nem változott jelentősen a pártok támogatottsága, a Fidesz változatlanul őrzi vezető pozícióját mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében.

A május végén készített telefonos kérdőíves felmérésből kiderült, hogy a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalékos, az MSZP 13 százalékon, a Jobbik 8 százalékon áll, míg az LMP-re a választópolgárok kettő, az Együtt 2014-re hat százalékuk szavazna. A Demokratikus Koalíciónak egyszázalékos a támogatottsága, más pártokra pedig a megkérdezettek 2 százaléka szavazna – írta pénteki, MTI-nek is eljuttatott közleményében a Századvég.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz 47, az MSZP pedig 25 százalékon áll, míg a Jobbik támogatottsága 13, az LMP-é két százalék. A biztos szavazók közül az Együtt 2014-re tíz százalék, a Demokratikus Koalícióra egy százalék voksolna, az egyéb pártok támogatottsága pedig két százalékos.

A kutatás szerint – amelyben ezer felnőttet kérdeztek meg – a választókorúak negyvennyolc százaléka biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás a korábbi hónapokban mértekkel azonos. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya gyakorlatilag február óta nem változott, továbbra is a választókorúak 44 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 449 megnézve, 1 alkalommal mai nap |