< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Már keresik Eszenyi Enikő utódját

| Mobile | RSS

Már keresik Eszenyi Enikő utódját

2013. július 26. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Kiírta a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetésére, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 januárjában lejár.

Lejár 2014. január 31-én a Vígszínház igazgatójának, Eszenyi Enikőnek a megbízása, ezért kiírták a pályázatot a posztra. Az előadóművészeti törvény értelmében ugyanis fél évvel a jelenlegi vezetői megbízatás lejárta előtt kell az állásokra pályázatot kiírni.

A Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor megbízása szintén ebben az időpontban jár le. A kormany.hu honlapon megjelent kiírás szerint itt a pályázónak a nemzeti minősítés megtartása érdekében évente legalább 450 előadás megtartásáról kell gondoskodnia, 300 ezer fizető nézőszám elérése mellett. A klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatásával párhuzamosan a kortárs magyar zenemű-irodalom fejlesztését is elő kell mozdítania.

A kiírt vezetői megbízatás 2014. február 1-jétől 2019. január 31-ig tart. Mindkét pályázat beadásának határideje a közzétételtől számított harmincadik nap. A pályázatokat az anyag benyújtását követő hatvanadik napig kell elbírálni. Eszenyi Enikő és Kerényi Miklós Gábor is arról nyilatkozott korábban, hogy újra pályázni fog a vezetői posztra.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 253 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: