< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Gólok bújtak ki a trójai falóból, elődöntőben a Benedek-sereg

| Mobile | RSS

Gólok bújtak ki a trójai falóból, elődöntőben a Benedek-sereg

2013. július 30. | 1 Hozzászólás | Sport

Kiváló védekezésének és folyamatosan javuló támadásának köszönhetően Görögországot verve vb-elődöntős a magyar férfi vízilabda-válogatott. A csütörtöki elődöntőben a horvát-ausztrál mérkőzés győztesével mérkőzünk a döntőbe jutásért.

Elképesztően jó védekezésének és folyamatosan javuló támadójátékának köszönhetően megérdemelten és végül fölényes különbséggel jutott vb-elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott, a végeredmény 9–3. Pedig nem alaptalanul féltünk Görögországtól: utóbbi két összecsapásunkon diadalmaskodni tudtak, a világbajnokságon pedig legyőzték Montenegrót és a házigazda spanyolokat is, Új-Zélandnak hobbiból pedig berámoltak 24 gólt.
Benedek: Nagyon boldog vagyok

„Nagyon boldog vagyok, jól sikerült ez a mérkőzésünk, le a kalappal az egész csapat előtt! – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Persze erre készültünk, de az egész azon múlott, hogy mennyire hiszik el a fiúk, hogy tényleg erősek vagyunk. Immár kiderülhetett: igazi csapat vagyunk, de hogy mennyire jók is, arra csak két nap múlva kapunk választ. Hogy ki lenne a jobb az elődöntőben? Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy a horvátok…”

A barcelonai torna elődöntőjében Magyarország a horvát-ausztrál párosítás győztesével játszik, előbbiek esélyét a múlt jelenti, utóbbiakét a vb-n eddig mutatott játék, biztosan verték a németeket, ikszeltek velünk, és kispadjukról az az Elvis Fatovic dirigálja őket, aki történetesen Horvátország vízilabdasportjának egyik ikonja. A mérkőzést végül óriási izgalmak és kétszeri hosszabbítás után déli szomszédaink nyerték 7-6-ra (1-1, 1-1, 0-1, 3-2, 1-1, 1-0).

Az elődöntőre augusztus 1-jén kerül sor (20.15-kor), de este még úszószámok jönnek ma is, Hosszú Katinkának és Kapás Boglárkának drukkolhatunk. És rögzítsük: mindkét vízilabda-válogatottunk a négy között van a vb-n, a célok teljesültek. Az álmok megvalósítása most kezdődhet.

Magyarország–Görögország 9–3 (2–1, 1–1, 2–1, 4–0)
magyar gólszerzők: Bedő 2, Hosnyánszky 2, Varga Dénes 2, Decker Á., Madaras, Vámos

IV. NEGYED

8. perc: A görögök nagyon akarják a végét, mi pedig nem siettetünk semmit, a tizedik gólra hajthatunk. Még jöhetnek egyszer a fehérek is, emberelőnyt is kapnak hozzá, de Nagy Viktor védésével vége a meccsnek, vb-elődöntős a magyar válogatott, a nők után!

7. perc: Újabb felesleges görög lövés. Hárai Balázs kiharcol egy görög kipontozást, majd jöhetünk egy ötössel. Varga Dénes kapufáról! (9-3)

6. perc: Benedek Tibor időt kér, hogy nyugodtan játsszunk. Madaras lövését hárítják a védők.

5. perc: Megint rosszul stukkolnak a görögök, kiestek, nagyon úgy tűnik. Aztán jön Bedő Krisztián, felemeli a rácsimpaszkodó védőt, és a felső sarokba tolja a labdát! 8–3! Eldőlt. Hátul: blokkról fölé, zseniális védekezés!

4. perc: Madaras Norbert, azonnal az előny után, szétestek a görögök! 7–3!

3. perc: Görög emberelőny, Nagy Viktor véd! Kétszer! Harmadszor már nem kell, mert fölérakják maguktól is a görögök.

2. perc: Belőjük, de elveszi a bíró,valószínűleg emberét vagy a labdát vitte víz alá a magyar lövő. Egy elpackázott görög helyzet után keservesen támadunk, Varga Dénes kiszorított helyzetből, a támadóidő utolsó másodpercében átejti a kapust! 6–3!!!

1. perc: Görög győzelem az utolsó ráúszásnál. Kolomvosz ellen kontra. Emberelőny magyar oldalon, Hárai ügyesen dolgozott.

III. NEGYED

8. perc: Vlahopulosszal nem bírunk hátrányban… (5–3) Madarasékat viszont ezúttal a görögök szorítják ki, de felérni már nem tudnak a fehér sapkások sem. A sok emberhátrányos helyzetünk miatt Gór-Nagy Miklóst már nem láthatjuk az utolsó negyedben. Reménykedhetünk!

7. perc: Magyar előny: Vámos Márton!!! Pattintás a rövidbe!!! 5–2

6. perc: Nagy Viktor is a helyén. Ki is szorulnak a görögök a támadóidőből, bravó!

5. perc: Nem kapunk meg egy jogos ötméterest, miután centerünk Varga Dániel kapufája utána a labdáért küzd. Hátul megússzuk, kapufa van ott is, Benedek Tibor időt kér. Három pluszért támadtunk, nem jött össze előnyben sem, véd a kapus.

4. perc: Hárai kiharcol egy emberelőnyt, követhetetlenül jár a labda a magyar kezeken, Hosnyánszky Norbert növeli kettőre az előnyt! 4–2! A görögök kissé összezavarodtak, elrontanak még egy támadást, de eléggé gyorsan.

3. perc: Plusz kettőért támadunk, de kontra és emberhátrány, Decker Ádám pihen egy keveset… Atanasziosz Kehagiasz időt kér. 10. emberelőnyükből a 8.-at is elrontják a görögök!!!

2. perc: Vámos ront a rövid felé.

1. perc: Elhozzuk a labdát, de a bírók elszedik gyorsan, a görög támadásból nincs gól!

Két figyelmetlenül támadó, de nagy koncentrációval védekező, azonos erejű csapat viaskodik a barcelonai férfi-vízilabdatorna első keddi negyeddöntőjében, a magyar válogatott 3–2-re vezet Görögország ellen. Amire előzetesen számíthattunk, hogy könyörtelenek lesznek a görögök emberelőnyben, nem látszik beigazolódni. 8 előnyből 2 gól csak, ez varázsos védelemre utal!

II. NEGYED

8. perc: Vlahopulosz gólt lő, belefújnak a bírók, majd a következő próbálkozásnál Nagy Viktor hárít. A harmadiknál a kapufa, megvan a labda, de gól már nincs, Gór-Nagy hibáz egy szemes támadás végén elöl.

7. perc: Decker Ádám behúzza! 3–2!

6. perc: Meggondolatlan lövés magyar részről, türelmetlenül támadunk. A görögök is hibáznak, Szivós kásási magasságokba emelkedett, így szerzett labdát. Előre! Emberelőny!

5. perc: Magyar emberelőny.

4. perc: Madaras próbálkozik Háraihoz játszani centerben, nincs ítélet. A görög támadást Gór-Nagy Miklós kapcsolja le.

3. perc: Görög emberelőny, Funtulisz használja ki (2–2). Valóban különleges, amit csinálnak, összepréselik a hátrányban védekező csapatot, amire lendületből támadnak rá fórban. Elöl elrontjuk az ellentámadást, de Nagy Viktor is véd egyet, van tempó.

2. perc: Varga Dániel lő emberelőnyből kapufára, kár érte…

1. perc: Milonakisz elhozza Vámos Marci elől. Elrontják. Hárai Balázs a túloldalon emberelőnyt harcol ki.

I. NEGYED

8. perc: Emberelőnyben Bedő Krisztián nyúl bele Hosi lövésébe, így ő a gólszerző (2–1). Nagy Viktor védésével fejeződik be az első negyed.

7. perc: Emberelőnyben támadunk, Hosnyánszky Norbert végre betalál (1–0)! A túloldalon kiállítják Decker Ádámot középről, Milonakisz büntet (1–1).

6. perc: Ellenünk végre nem hibátlanok, emberelőnyben a görögök. Később Madaras blokkol, a bírók meg is unják a görög labdázást, kontrából mi jövünk.

5. perc: Calkanisz hárítja az újabb magyar próbálkozást. Nincs gól.

4. perc: Jó Nagy Viktor és a védelem összhangja továbbra is, elöl kéne valamit kitalálni. De Varga Dénest egy elbakizott magyar támadás végén kiszórják.

3. perc: Még mindig nincs gól, figyelmetlenül támad mindkét csapat.

2. perc: Jöhetnek a görögök. Vlahopulosz hibázik.

1. perc: Nagy a szél, miénk a labda az első ráúszás után, emberelőny. Két elhibázott lövés.

0. perc: Német-szerb duó dirigálja a görögök elleni vb-negyeddöntőt, lássuk!
Előzmények

Furcsa kimondani, de a pillanatnyi forma és a közelmúlt eredményei alapján nem számít vb-negyeddöntője egyértelmű esélyesének Barcelonában a magyar férfi vízilabda-válogatott. Ha csak a tornán eddig mutatott játék és elért eredmény volna a fokmérő, már azzal kijelenthetnénk, hogy a görögök jobbnak tűnnek a mieinknél: a csoportban kettővel legyűrték Montenegrót, eggyel Spanyolországot és 24-et dobtak Új-Zélandnak, míg mi Kínát energiatakarékos játékkal vertük, Szerbiától papírforma-vereséget szenvedtünk, Ausztrália ellen pedig kimatekoltuk a döntetlent.

Ám a világbajnokság előtt is összemérte erejét a két alakulat: először Lamiában irreális ideális és rendezési körülmények között két góllal maradtunk alul, a „visszavágón” (idehaza a Vodafone Kupán) kritikán aluli zárónegyedünknek (1–4) köszönhetően 10–9-re. A magyar szurkolóknak élénk lehet az emlék, ez volt a vb előtti utolsó nyilvános szereplése Benedek Tibor csapatának. A találkozó előtt még az is kérdéses, hogy a kazahok elleni nyolcaddöntő mely részéből merít a gárda, a vasárnapi délutánban ugyanis csúnyán „beragadtunk a rajtnál”.
A görög terv

A két csapat közti tudásbeli különbségről beszélni tehát már a múlt szokása, főleg miután Görögország „ráfeküdt” az emberelőnyös helyzetek kiharcolására és kifogástalan értékesítésére, és hát taktikájuk tőrét már négy csapat hátában megmártották a viadalon.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 1081 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: