< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Mennyit ér meg önnek Orbánék népszerűsége? Többet is fog fizetni, meglátja((((( Combien vaut-elle pour vous la popularité de M. Orbán? Paiera plus, voir

| Mobile | RSS

Mennyit ér meg önnek Orbánék népszerűsége? Többet is fog fizetni, meglátja((((( Combien vaut-elle pour vous la popularité de M. Orbán? Paiera plus, voir

Mennyit ér meg önnek Orbánék népszerűsége? Többet is fog fizetni, meglátja

Gőzerővel készül a kormány a választásokra, azonban az eddigiektől eltérő taktikát választott a Nemzeti Együttműködések Rendszere. Az osztogatásról ugyan nem mond le a Fidesz, azonban a népszerűségi verseny árát mással fizetteti meg.

Várhatóan ősszel fordul a magyar közélet a választási kampány rajtjába. Az ellenzéki összefogás szeptemberi határidőt adott magának, hogy közös miniszterelnök-jelölttel örvendeztessék meg a választókat. Ennél nagyobb mozgástere van a kormánynak: szabadon rendelkezhet a költségvetési forrásokkal, amelyekből magához édesgethet választói csoportokat. Azonban, annak ellenére, hogy az Európai Unió megszüntette Magyarországgal szemben a túlzottdeficit-eljárást, a pénzpiacok és a brüsszeli hivatalnokok árgus szemekkel lesik a költségvetési fegyelem lazulását, így mégsem olyan nagy Orbán Viktor mozgástere, amennyire szeretné.
Ennek ellenére a szeptember jól indul a pedagógusok számára, mivel megkapják a pedagógus-életpálya modell miatti béremelést. No nem az egészet, de ennek ellenére érezhető lesz a fizetésemelkedés. Ez a lépés a kormány reményei szerint sok mindent feledtet majd: a megszűnő túlóra-pénzeket, az államosítás miatt kieső egyéb juttatásokat. A kabinet szakemberei már most úgy kommunikálják a lépést: a rendszerváltás óta ekkora bérfejlesztésben még nem volt részük a tanároknak. Ez persze nem igaz, hisz 2002-ben épp az első száz napos program – amely sikeresen rogyasztotta meg a költségvetést – garantált minden pedagógusnak 50 százalékos fizetésemelést, ami a jelenleginél nagyobb. Emellett akkor nem vettek el egyéb juttatásokat sem. Ennek ellenére jelentős terhet ró az idei fejlesztés is a költségvetésre.

A Fidesz aduászának gondolt rezsicsökkentésre októberig kell várni – az ígéretek szerint. Ekkor újra 10 százalékkal csökken a gáz, a fűtés és az áram ára. Ez a téli szezon beindulása előtt mindenkinek jól fog esni – kivéve a szolgáltatókat. Ez a rendelkezés tipikusan olyan választási nyalánkság, amelynek az árát a cégekkel rendezteti a kormány. Természetesen, ahogy eddig is, úgy az újabb rezsivágás hatását is hosszú távon a lakosság sínyli meg – persze áttételesen. A bevétel-kiesések elbocsátásokhoz és a szükséges beruházások leállításához, végeredményben pedig az ellátásbiztonság csökkenéséhez vezetnek. Mindez azonban a 2014. áprilisáig ellátó kormányt a legkevésbé sem zavarja.

Október-november környékén számíthatunk az újabb devizahiteleseket mentő csomagra. Részleteket még nem tudni, de annyi már bizonyos: a kabinet akkor is lépni fog, ha nem jut egyezségre a bankokkal. Márpedig a pénzügyi szolgáltatók egyre gyakrabban adnak hangot elégedetlenségüknek és hívják fel a kormány figyelmét arra: ők nem fejőstehenek. Orbán ezeket a hangokat a jelek szerint nem hallja, vagy nem érdekli a bankszektor megroppantásának következménye, így könnyedén elképzelhető, hogy az újabb mentőcsomag 600 milliárdos költségét a bankokra veri. Népszerű intézkedés lesz, a közvetett következményekkel pedig ebben az esetben sem kell számolni.

Családgyarapító pénzügyi csomagra is számíthat a lakosság. Erről szintén keveset tudni még, annyi bizonyos: Révész Máriusz nagy elánnal dolgozik egy baby-boomot előidéző pénzügyi terven, amely felkelti a szexuális vágyat a magyar fiatalokban. (Ha már Matolcsy György bejelentése ellenére az egykulcsos jövedelemadó nem volt kellően szexi.)

Munkanélküli sem lófrál majd az utcán, mivel decembertől április végéig a jelenlegi 150 ezer fölött újabb 200 ezer embert vonnak be a közmunka-programba. Mindez remekül fogja kozmetikázni a statisztikát. Miként az IMF-hitel előtörlesztése is, függetlenül attól, hogy az utolsó részlet esedékessége jövő májusra esne, vagyis alig kilenc hónapot spórolt a kabinet.

Az ellenzék pedig igen nehéz helyzetben találhatja magát ismét: a kormány népszerű intézkedéseit direkt módon nem támadhatja – mint láttuk ezt az első rezsicsökkentés alkalmával -, felelős politikai erőként viszont rá sem ígérhet a tékozló kabinetre.

forrás:stop.hu

Combien vaut-elle pour vous la popularité de M. Orbán? Paiera plus, voir

Le gouvernement est en plein essor pour les élections, mais une approche différente de la précédente élection au Système National des Chaînes. La même chose ne peut être dite osztogatásról par le Fidesz, mais le prix facturé au concours de popularité avec quelqu’un d’autre.

Devrait avoir lieu à l’automne de la vie publique hongroise dans le début de la campagne électorale. Date limite de septembre pour rejoindre l’opposition elle-même une joint-Premier Ministre candidat réjouir l’électorat. Plus grande portée pour le gouvernement de disposer librement des ressources financières nécessaires pour lui-même des groupes d’électeurs édesgethet. Cependant, malgré le fait que l’Union européenne a cessé de Hongrie dans la procédure de déficit excessif, les marchés financiers et les bureaucrates de Bruxelles de fermer l’oeil s’adressent à notre relâchement budgétaire, donc pas une grande marge de Viktor Orban comme vous le souhaitez.
Néanmoins, un bon début de Septembre pour les enseignants reçoivent augmentation de salaire pour les enseignants de modèle de carrière. Eh bien, pas tout ça, mais en dépit des augmentations de salaire se fera sentir. Il s’agit d’un coup les espoirs du gouvernement seront oubliés beaucoup de choses: un héritage fonds supplémentaires en raison de la nationalisation des autres avantages perdus. Les professionnels du Cabinet déjà communiquées par étape: puisque le système de telles augmentations de salaire ne faisait pas partie des enseignants. Ce n’est pas vrai seulement parce que 2002 est cent premiers jours du programme – qui a réussi à rogyasztotta votre budget – tous les enseignants garanti une augmentation de 50 pour cent, ce qui est supérieur à l’heure actuelle. En outre, vous n’avez pas été à d’autres avantages. Malgré cette charge importante sur le développement du budget de cette année.

Elle pensait des réductions de frais généraux aduászának Fidesz doivent attendre Octobre – selon la promesse. Puis à nouveau réduit à 10 pour cent des coûts du gaz, de chauffage et d’électricité. Avant cette saison d’hiver a bien commencé pour tout le monde va tomber – à moins que le service. Cette disposition est généralement une sélection de goodies, ce qui met le prix des entreprises avec le gouvernement. Bien sûr, comme toujours, c’est l’impact du nouveau régime réduit la population souffrira à long terme – bien qu’indirectement. Les pertes de recettes et des licenciements à l’investissement nécessaire pour arrêter et, finalement, conduisent à une diminution de la sécurité d’approvisionnement. Cependant, c’est en Janvier 2014. Avril fournir gouvernement de ne pas le moins du monde perturbé.

Prévu autour de Octobre-Novembre, les nouveaux prêts en devises à caution. Les détails ne sont pas connus, mais il est déjà clair: il va déplacer l’armoire, si vous n’avez pas atteint un accord avec les banques. Toutefois, les fournisseurs de services financiers sont de plus en plus le mécontentement vocal et appeler l’attention du gouvernement: ils ne sont pas les vaches. Orban n’a pas entendu ces sons ne semblent avoir aucun intérêt dans le secteur bancaire ou megroppantásának conséquent, vous pouvez facilement imaginer que le coût d’un nouveau plan de sauvetage pour les banques et 600 milliards d’battements. Est une mesure populaire des conséquences indirectes ne sera pas éliminée dans ce cas.

Családgyarapító montage financier que vous pouvez compter sur la population. Peu de choses sont encore connues sur cette également, c’est certain: Mariusz Revesz jeu en travaillant sur un grand plan financier baby-boom d’induction, qui suscite le désir sexuel chez les jeunes en Hongrie. (Si vous avez été en dépit de l’annonce de György Matolcsy une imposition sur le revenu n’était pas assez sexy.)

Chômeurs et pas à traîner dans les rues depuis Décembre à impliquer encore 200 mille personnes d’ici la fin de Avril de l’actuel 150 milliers sur le programme de travaux publics. Cela kozmetikázni les statistiques bien. Comme le prêt du FMI pré-paiement, indépendamment du fait que la dernière tranche vient à échéance en mai prochain, qui vient de sauver neuf premiers mois de l’armoire.

L’opposition va se retrouver dans une position très difficile: une action gouvernementale populaires ne peuvent pas être contestés de manière directe – comme nous l’avons vu cette première réduction des frais généraux de l’occasion – en tant que force politique responsable, mais il n’offre pas la perspective de perdre mon cabinet.

Source: stop.hu

Leave a Reply 309 megnézve, 1 alkalommal mai nap |