< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Felgöngyölítették az évtized sikkasztását Mezőkövesden

| Mobile | RSS

Felgöngyölítették az évtized sikkasztását Mezőkövesden

2013. július 31. | 2 hozzászólás | Közélet

A mezőkövesdi takarékszövetkezet négy dolgozója – köztük a volt rendőrkapitány felesége – fénymásolóval gyártotta a kitalált ügyfeleket, 10 éven át. Majd egymilliárd forintot sikkasztottak össze, de a pénznek nyoma veszett.

Álhiteleseket gyártottak egy mezőkövesdi takarékszövetkezet dolgozói. A tíz évig tartó csalássorozat során egymilliárd forintot sikkasztottak el, eddig 1500 esetre derült fény – írta a Blikk szerdán.

A nagy összegnek nyoma veszett, az elkövetők egyikének sem volt néhány milliónál több megtakarítása.

A négy dolgozó által megálmodott hitelesek mindig időben törlesztettek, soha nem reklamáltak. A kitalált hitelesek iratait fénymásolóval gyártották, és olyan neveket adtak egyebek közt, hogy Bezzegi Péter vagy Zsugor János. Egy házi nyilvántartásban vezették is a fiktív ügyfelek pénzügyeit.

A gyanúsítottak állítása szerint nem nyereségvágyból, hanem azért kezdtek bele az álhitelesek gyártásába, hogy látsszon: eredményesen dolgoznak.

A rendőrök eleinte azt gondolták, csak néhány milliós sikkasztást tárnak fel a takarékszövetkezetben, ahol egyébként a korábbi városi rendőrkapitány felesége is dolgozott. Kiderült, a nő is érintett az ügyben.

A Borsod Megyei Rendőr-főapitányság sikkasztás gyanújával nyomoz négy ember ellen.
forrás:google hírek

Leave a Reply 1198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: